Kórházi gyógyhír

2017. augusztus 24. 06:14

Miközben kiderül, nálunk egyre rövidülnek a várólisták, az ellenzék továbbra is az kommunikálja, hogy a hazai egészségügybe már csak halni jár a lélek.

2017. augusztus 24. 06:14
Pilhál György
Magyar Idők

„Azt írja a 168 Óra – méghozzá harsány címmel –, hogy »Magyarországra menekülnek a külföldi betegek a várólisták elől.« (Gyorsan hozzáteszem, a hírről – a brit Operations Abroad Worldwide-nak a Duna Medical Centerrel kötött szerződéséről – lapunk már korábban tudósított.) Megtudhatjuk, nemcsak pénzt, főleg időt akarnak spórolni, ezért jönnek hozzánk a gyógyulni vágyó brit betegek. A szigetországban ugyanis az utóbbi években megháromszorozódott azok száma, akiknek több mint fél évet kellene várniuk műtétre. (A rutinbeavatkozásoknál az évtized leghosszabb várólistáját regisztrálták odakint.) Úgy tűnik, »az ezer sebből vérző magyar egészségügy« világszínvonalon teljesít – írja a lap. Már a markánsan ellenzéki 168 Óra.

Tessék?

Miközben kiderül, nálunk egyre rövidülnek a várólisták, miközben a szigetországban már kivárhatatlanok, az ellenzék továbbra is az kommunikálja, hogy a hazai egészségügybe már csak halni jár a lélek. Másról sem szóltak arról az oldalról a hírek, mint lerohadó kórházakról, elvándorló orvosokról, méltatlan koszton sínylődő betegekről… Néhány hónapja a 24.hu, amely a Health Consumer Powerhouse alapján közölte: »Sajnos egészségügyben sereghajtók vagyunk Európában«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gosztip
2017. augusztus 24. 18:22
Gyuri ! Te nem jársz orvoshoz?Tényleg azt hiszed ,hogy minden jó ,vagy csak nincs más témád? Mivel egyidősek vagyunk azt kívánom ne kelljen gyakran járnod az egészségügyi szolgáltatókhoz.Baráti öleléssel.Most már Gosztonyi Péter.
dakotasámán
2017. augusztus 24. 13:14
"Tessék? Miközben kiderül, nálunk egyre rövidülnek a várólisták, miközben a szigetországban már kivárhatatlanok,..." pilhál gyugyó a nagyon, de nagyon független magyar tetűktől. na szóval gyurika, vannak várólisták, itt a kánaánban, a világ legjobb helyén, a mutyikirályságban ? mit nem hallok ! azaz olvasok. a világszínvonalú egészségügyben, ahová csak tanulni és jelenteni járnak a hanyatló nyugatról. ja nem, a magyar orvosok vándorolnak ki tömegesen. bazmeg, térj már észhez, ne befelé nézz zorbán seggébe, hanem kifelé, talán még láthatod a valóság kicsiny szeletét. bár nem vagyok rosszindulatú, de remélem a közel jövőben lesz alkalmad megtapasztalni ezt a szuperül működő egészségügyet.
Pinter68
2017. augusztus 24. 11:57
Miután a GDP arányos költségvetési ráfordítás nálunk az egyik legalacsonyabb az Unióban elég nehéz elhinni Pilhál Györgynek, hogy ebből jobb állami egészségügyet tudunk működtetni, mint pl. a brittek. Főleg hogy az emberek napi tapasztalata tökéletesen alátámasztja, amit az ellenzék állít. Pilhál arról próbál meggyőzni bennünket, hogy ne a szemünknek higgyünk, hanem a kormánynak. Sok sikert hozzá!
balbako_
2017. augusztus 24. 09:08
Képtelen az ellenzék arra, hogy reális dolgokra fókuszáljon. Ezért fújja azt ami már lassan okafogyott. Minden esetre ennyit még soha egyetlen kormány nem költött egészségügyre és ennek lassan megjön a látszatja is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!