Nagyon óvatosan kell új címeket vásárolnunk

2017. február 21. 07:30

A China Miéville-rajongóknak is van egy jó hírünk: hosszas huzavona után megvehettük a The City & the City jogait, jövőre fog megjelenni.

2017. február 21. 07:30
Velkei Zoltán
Cultura Magazin

És mire számíthatunk 2017-ben?

Először is át kell gondolnunk, hogy mit szeretnénk elérni a fantasy könyveinkkel. Utólag azt látjuk, hogy a kelleténél nagyobbat akartunk markolni ebből – négy új szerzőt is bemutattunk tavaly –, és sajnos nem mindenki vett jó rajtot. Persze láttuk, hogy más is elég komolyakat húzott tavaly, és emiatt maga az egész fantasy piac meg lett kissé erőszakolva (más helyről is halljuk, hogy gyengébb eladások voltak 2016-ban), de legalább komoly ismereteket szereztünk a méretéről, és most már tudjuk, hogy mivel lehet kalkulálni.

Sci-fi fronton nagyon sok új könyvünk lesz. Tavaly hozzánk mérten elég keveset adtunk ki, ezt most idén igyekszünk pótolni, főleg a második félévben. Dan Simmonstól az Olympos régi restanciánk már, kiadjuk, amint tudjuk. Idén új könyve van John Scalzinak és Kim Stanley Robinsonnak, ezeket is szeretnénk minél előbb hozni (Scalzi már jön is márciusban). Jeff VanderMeer új könyve valami elképesztően fantasztikus, ráadásul ősszel várható az Expedícióból a film, amit óriási várakozás előz meg az Érkezés sikere után. Mellettük nagyon sok tehetséges, új szerzőt találtunk, akik közül idén többen megjelennek majd (pl. Elan Mastai és Anthony O’Neill). Én az elmúlt 1-2 évben úgy éreztem, hogy hullámvölgyben van a sci-fi globálisan, de az utóbbi pár hónap abszolúte visszaadta a hitemet.

Kísérletezünk tovább a horrorban, bár új szerzőnk nem lesz; illetve, ketten mégis olyan értelemben, hogy thrillereket írtak, de előszeretettel alkalmaztak horror elemeket is. Csinálunk idén is egy-két pszichológiai thrillert, nagyon izgalmasnak találjuk egy ideje ezt a zsánert. Az év második felében kiadjuk Amy Schumer tavalyi könyvét, sok tekintetben az is egy új kísérlet lesz nekünk.

A China Miéville-rajongóknak is van egy jó hírünk: hosszas huzavona után megvehettük a The City & the City jogait, jövőre fog megjelenni.

*

A teljes interjú a Cultura Magazinon olvasható.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!