On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

2017. február 25. 07:41

A szerző nagyon jól és élevezetesen ír, a legfőbb erőssége a humor, a jól kitalált és felépített karakterek, a kiváló történetszövés, és valami eszméletlen erős fantázia.

2017. február 25. 07:41
FilmBaráth
Smoking Barrels

A lovagok, a mágusok és az istenek már a négyes metróban vannak. Sok mindenre számít az ember lánya, ha belevág egy fantasy-be, de arra biztosan nem, hogy a világ sorsa Budapesten dől el, valahol a Wekerle-telep és a Kálvin tér között. Megdöbbentően szárnyaló fantáziájú írónő remekül megírt könyvéhez van szerencsénk, amelynek célcsoportja elvileg a tini korosztály, de én 40 éves fejjel olyan simán beleszerettem ebbe a hihetetlenül eredeti történetbe, hogy kis híján tényleg megkérdeztem apukámat, hogy randizhatok-e egy lovaggal? Romantika, akció, humor, egy gonosz isten, akitől meg kell menteni a világot, van itt minden, ami ahhoz kell, hogy istenien szórakozzunk, olyan gördülékeny stílusban megírva, hogy a 400 oldalt rekordidő alatt elfogyasztjuk, ez a könyv olvastatja magát, letehetetlen kategória. Viharsebesen hozzá lehet szokni, hogy két világban kalandozunk, mágusok és emberek között a Fal jelenti a választóvonalat, amelyen ötezer év után egy csillagfattyú (aki álmában át tud lépni a másik dimenzióba) tör át, a lehető legjobbkor, mert az emberek világában egy isten éppen úgy döntött, hogy eljött az ideje annak, hogy uralma alá hajtsa kedvenc Földünket. Körömrágva hasítjuk az oldalakat, hogy megtudjuk, győznek - e a jók a rossz felett, padlót fogunk a kiszámíthatatlan fordulatokon, az utolsó percig betegre izgulhatjuk magunkat az izgalmas történeten, annak ellenére, hogy kétség nem férhet hozzá, hogy itt csak a happy end az elfogadható végkifejlet. Meg is kapjuk annak rendje és módja szerint, de minden percét élvezzük, amíg eljutunk ebbe a fázisba. Ritka jó magyar fantasy, kötelező darab!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wilbur Nárcisz-11 Swain
2017. március 02. 11:01
Kevesebb ömlengéssel hitelesebb kritika lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!