Olimpia akkor is kell, ha szétlopnák

2017. január 25. 12:07

Az állampolgárnak, az a fontos, hogy időre elkészüljön egy állami beruházás, és biztonságosan működjön. Ha ennek az az ára, hogy olyanok viszik el a pénzt, akiket nem szeretünk, akkor azt én elfogadom. Interjú.

2017. január 25. 12:07
Náray-Szabó Gábor
24.hu

Az olimpiaellenes népszavazásról, a Momentum aláírásgyűjtéséről mit gondol?

Nincs jó véleményem róluk, mert itt nem arról van szó, hogy ők valami jót szeretnének, hanem eleve arról, hogy nem akarnak olimpiát. Volt már ilyen, az 1996-os világkiállítás, azt is sikeresen megfúrták az SZDSZ nyomására.

Ön miért szeretne olimpiát?

Kizárólag azért szeretnék olimpiát, mert a nemzeti összefogást, a büszkeséget erősítené. Egy kicsit összefognának a magyarok, és lenne egy olyan érzésünk, hogy mi, akiket a világ közvéleménye mindig is lenézett, egyedül is megcsináltuk. Nem mellesleg, lehet, hogy felpörögne a gazdaság is.

A nemzeti összetartozás érzése kétségtelenül fantasztikus élmény, például egy sporteseményen. Az nem zavarja, hogy miközben milliárdokból erősíti a kormány a nemzeti érzését, az ön zsebéből is kilopják a pénzt?

Nem. Mert a nemzeti érzésre áldozni kell. Az olimpiára én a saját zsebemből is áldoznék. Az állampolgárnak, ha, úgy tetszik, az én szemszögemből nézve, az a fontos, hogy időre elkészüljön egy állami beruházás, és biztonságosan működjön. Ha ennek az az ára, hogy olyanok viszik el a pénzt, akiket nem szeretünk, akkor azt én elfogadom. Másrészt ki mondta, hogy a paksi bővítésnél és a budapesti olimpiánál korrupció lesz? Itt csak feltételezések vannak.

Nem egészen. Lánczi András, a kormány egyik fő ideológusa, azt mondta a nemzeti tőkésosztály helyzetbe hozásával kapcsolatban, hogy amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája.

Sokan mondják, hogy nálunk nincs elegendő nemzeti tőke, azt meg kell valahogy teremteni. Ez a kapitalizmusban sem az elsőáldozó lányok stílusában szokott történni. Ha ebben a kormány valamilyen formában segít, az csak jó lehet. Persze, aki nem kap a pénzből, az kiabál, hogy őt kihagyták.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 635 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2017. január 26. 16:07
dakotasámán [Hozzászóló kiszűrése] 2017. január 26. 12:05 és a sok fanatikus pedig beszopja az olimpiát. még akadémikusnak tituláltak is." hát elvtárs hisznek a Fidesznek, ami nem csoda, hiszen 128 hónapja vezet!
Sir Galád
2017. január 26. 14:27
Igen, akkor majd nemzeti érzésre odaadjuk a pénz felét a haveroknak. Ez már az idiotizmus netovábbja. "Nincs jó véleményem róluk, mert itt nem arról van szó, hogy ők valami jót szeretnének" Olvasd már el miről beszélnek egyáltalán...
szamarhegy
2017. január 26. 13:04
Náray-Szabó Gábor az erkölcsi, értékrendi lezüllés komoly szintjére jutott. Mivel ebben a züllésben az uralkodó rezsimnek köszönhetően nekem is részt kell vennem, lenne egy kárcsökkentő ötletem. Az Orbán-Mészáros-Habony-Rogán-Csányi-Hernádi-Garancsi féle közpénztolvaj maffia csapatnak szedjen be a NAV egy ún. védelmi adót, az ÁFA mellett mondjuk további 10% Védelmi, Csak nekünk Ennyi jár, oszt Jónapot adót. Ezt alapból megkapják, nem kell atomerőműnek, olimpiának, vizes VB-nek, múzeum negyednek hazudni, de ez a "Ha ennek az az ára, hogy olyanok viszik el a pénzt, akiket nem szeretünk, akkor azt én elfogadom." Venezuella, Kolumbia szintjét is alulmúló, kilátástalan értékrendi berendezkedés, ez vállalhatatlan.
catalina9
2017. január 26. 11:42
Másrészt ki mondta, hogy a paksi bővítésnél és a budapesti olimpiánál korrupció lesz? Itt csak feltételezések vannak. " hát a 24.hu feltételez..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!