Betiltott székely nagykövet

2017. január 29. 16:16

A székely identitásérzetet tudatosan meglovagoló márkaépítésnek olyan újabb lökést adhat a bírósági elmarasztalás, hogy az amúgy bármi pénzt megérne. Feltéve, hogy talpon marad a csíkszentsimoni sörfőzde.

2017. január 29. 16:16
Csinta Samu
Válasz.hu

„A romániai igazságszolgáltatási fórum pénteki ítélete – amely betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását és forgalmazását – nyomán gerjedt szolidaritási hullám ugyanis becsületére válna egy Csaba királyfi létét megkérdőjelező súlyos ármánynak is. A székely identitásérzetet tudatosan meglovagoló márkaépítésnek olyan újabb lökést adhat a bírósági elmarasztalás, hogy az amúgy bármi pénzt megérne. Feltéve, hogy talpon marad a csíkszentsimoni sörfőzde.

Mert a dolog azért cseppet sem vicces. A Heineken kontra Igazi Csíki Sör perben hozott jogerős, romániai fórumokon kikezdhetetlen ítélet ugyanis alapjaiban rendítheti meg Lénárd András vállalkozó sörhabos sikertörténetét. (...)

Hogy a Csíki Sörmanufaktúra képes lesz-e hatékony marketingfegyvert kovácsolni a hatalmas népi és sörbarát felzúdulásból, már csak azért is érdemes óvatosan kezelni, mert az ítélet részletezését még nem kapta kézhez az elmarasztalt fél. Így aztán egyelőre sem Lénárd, sem jogi képviselője, Hajdu Gábor ügyvéd nem tudja pontosan értelmezni a sommás verdiktum folytatását, miszerint: harminc napon belül meg kell semmisíteni a termék gyártásánál használt, ezzel a márkanévvel ellátott valamennyi eszközt.

»Egyelőre nem világos, milyen eszközök elkobzására terjed ki a bírói döntés, de csak a márkafeliratozott ládák és hűtőszekrények összértéke több millió euróra rúg. Egy 140 embert foglalkoztató vállalat sorsa forog kockán« – jelentette ki a Lénárd, aki a székelyföldi magyar gazdasági érdekeltségek elleni támadásnak tartja a bírósági ítéletet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. április 26. 10:13
"Egyelőre nem világos, milyen eszközök elkobzására terjed ki a bírói döntés, de csak a márkafeliratozott ládák és hűtőszekrények összértéke több millió euróra rúg." Románia nyilván nem jogállam, de azért a felsorolt eszközök elkobzása szerintem világra szóló botrány lenne.
madarasi.abel
2017. február 06. 14:28
az a (szerintem) szar sört a magyarság szimbólumává emelni azért egy kicsit erős. attól még a heineken szarjon sünt. és isten veled, staropramen, nézhetek más sör után.
Lotti
2017. február 06. 14:27
Érdekes adalékok. Kiegészítésképpen a sörgyár alapító Romfeld János hasonló nevű fia Gyergyószentmiklóson is sörgyárat létesített. A leszármazók ma is ott élnek. Leginkább fogathajtásban jeleskednek. A bírósági ítélet, viszont óriási lehetőség is a "székely sör" gyártójának. Ha sikerül kimászniuk a veszteséghegy alól, tartósan építhetnek a magyarok nemzeti érzelmeire. Csak valami ütős nevet kell találniuk.
Lotti
2017. február 06. 14:26
Nyilván azért mondod, mert hangyaszorgalommal kívánod gyűjteni a diszlájkokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!