Mutyibrigád

2017. január 21. 09:42

Magyarország európai uniós történetének legnagyobb lopássorozata minden kétséget kizáróan a szocialista-szabad demokrata városvezetés, valamint az MSZP–SZDSZ-kormányok műve. Pont.

2017. január 21. 09:42
Bán Károly
Magyar Hírlap

„»Mi mutyizunk, addig mutyizunk, ameddig csak akarunk« – ez a refrénje a Sas József Lúdas Mutyi kabaréjában felcsendülő kuplénak. Az ember szinte sajnálja, hogy a nagy balliberális nevettető szögre akasztja cilinderét. Amikor utcán hever a téma. Például az, hogy Magyarország történetének egyik legnagyobb beruházását úgy vezényelte le a Demszky-féle szabad demokrata és szocialista városvezetés karöltve a Medgyessy, majd Gyurcsány vezényelte MSZP–SZDSZ-kormányokkal, hogy a 4-es metró projektnek – idéznénk a beruházást átvilágító cég jelentéséből – »nincs irányítási rendje a főváros szintjén sem«. Brüsszel egyenesen azt állítja, valakik 167 milliárd forintot »elcsaltak vagy elloptak.«

Hogy kik a valakik, akik a tolvajlást aprópénzre váltották, még nem tudható, de nem is annyira érdekes, mint amennyire az lenne: kik álltak mögöttük? Ki volt az éceszgéber? Kik fedezték a tolvajokat? Kik és miért hunyták be a szemüket a hivatalos személyek közül? Biztosan csak annyi mondható: Magyarország európai uniós történetének legnagyobb lopássorozata minden kétséget kizáróan a szocialista-szabad demokrata városvezetés, valamint az MSZP–SZDSZ-kormányok műve. Pont. A Fidesznek, ahogyan arról Tarlós István főpolgármester beszámolt, egy mulasztó mérnök közbeszerzés nélküli leváltása jutott. Az is csak kényszerűségből, Demszkyék hagyatékából.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 212 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
totyalaci
2017. január 23. 10:04
ÉN MEG AMONDÓ VAGYOK, HOGY MOST KEZDIK EGY KICSIT MEGKÖZELÍTENI A MOSTANIAKAT ÉS EZ NEKÜNK SE ÍGY SE ÚGY NEM JÓ
BőröndÖdön
2017. január 22. 18:56
6 éve erőlködnek a polt-kopók,eredmény nélkül...
2017. január 22. 17:06
"Magyarország európai uniós történetének legnagyobb lopássorozata minden kétséget kizáróan a szocialista-szabad demokrata városvezetés, valamint az MSZP–SZDSZ-kormányok műve." Gondolom, hogy a pártok felsorolása folytatásának pusztán az lehet az oka, hogy a abból a fránya számítógépből éppen kifogyott a tenta.
szamarhegy
2017. január 22. 10:57
Tiszta sor, ezt már akkor is lehetett tudni, hogy a 4-es metró költségvetése irreálisan magas volt, azaz óriási korrupció lehetett benne. A Medgyessy, majd Gyurcsány kormány illetve a Demszky féle fővárosi önkormányzat durván meglopott bennünket, ahogy az M4-et befejező Orbán és Tarlós is érintett lehet, még ha nyilván sokkal kisebb mértékben. Magyarországon a korrupció nagyon durva mértékű volt, az Orbán kormány pedig kivitte a nyilvánosság elé, ma már szinte büszkén vállalja minden érintett a közpénz lopást, a fiatalok pedig az egyik fő karrier lehetőségnek tekintik, hogy bekerüljenek ebbe a visszaosztó, leosztó rendszerbe. A rendszerszerű, problémamentes közpénzlopás kiépítésének utolsó lépései is megkezdődtek, az állami intézmények kiherélése után szinte egyedül a közpénzek felhasználásának, az Állam működésével kapcsolatos adatok nyilvánosságáért küzdő szervetek (pl. atlatszo.hu, TASZ) felszámolása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!