Neil Gaiman: Kilátás az erkélyről

2016. december 28. 19:51

A Kilátás az erkélyről hatvan rövid írást tartalmaz nettó négyszáz oldalon, többnyire on- és offline megjelent cikkeket, előadás- és beszédátiratokat, tíz tágabb témakör szerint rendezve.

2016. december 28. 19:51
Pomsár Péter
Szubjektív Kultnapló

Viszont egy ehhez hasonló gyűjtemény esetén szükség van bizonyos figyelmeztetésekre is. Az első a rajongóknak (és az utálóknak) szól: ha Gaimant csak a regényein/novelláin/képregényein keresztül ismered, fennáll a veszélye annak, hogy kiderül, egyáltalán nem olyan ember, mint amilyennek elképzelted. A második figyelmeztetés az általános olvasóé: vigyázz, mert túlságosan sok érdekes dologról esik szó a kötetben. Ha nem figyelsz oda, még a végén azon kapod magad, hogy képregényeket, sorozatokat, bűvészműsorokat  és zenéket keresgélsz, olyan írók köteteit, akikről már hallottál, de eddig nem nagyon olvastad őket, térképeket nézegetsz, történelmi és mitológiai témájú könyvek kezdenek gyűlni a polcaidon - és elfelejted, hogy mit jelent az »unalom« kifejezés.

Szóval csak óvatosan, veszélyes kötet ez. Én például azóta is Lou Reed számokat hallgatok és újra elkezdtek érdekelni Gaiman novellái...

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!