A kövéri logika diadala

2016. december 05. 12:05

Amikor az ember azt hinné, hogy nemcsak magyar–szlovák, hanem magyar–magyar szinten is olvad a jég, akkor jön Kövér László, és mindenkit kijózanít.

2016. december 05. 12:05
Molnár Norbert
Új Szó

De Kövér a múlt héten még ezen is túlment, Bugár Béla már nem rossz magyar, hanem egyenesen szlovák, konkrétan egy magyarul jól beszélő szlovák politikus. Ha elfogadjuk a kövéri logikát, még pontosabban a logikátlanság diadalát, akkor felmerül a kérdés: a hőn áhított szlovákiai magyar egység megvalósulhat-e egy magyarul jól beszélő szlovákkal? Nem, a szlovákok nem tartoznak bele a magyar egységbe. Vagy lehet, hogy már megvalósult? Aki karámon belül van, az egységet képez, a többiekre viszont így nincs is szükség. De hát akkor az MKP kezdeményezte magyar–magyar csúcsra meghívtak szlovákokat is? Hogyan tudja ezt megmagyarázni az MKP és a Kerekasztal?

Vagy csak magyarul kell tudni? Akkor pedig nem voltak eléggé körültekintők, mert ül a szlovák kormányban miniszter, aki elég jól beszél magyarul, de nem az áruló Híd tagja.

Mi is a Híd bűne? Hogy nemzetet árult, mert összeállt a szlovákokkal, és ezáltal maga is szlovákká vált, legalábbis Bugár Béla a kövéri logika alapján, ami egyébként Potápi Árpád nemzetpolitikai államtitkár szerint is helyes gondolatmenet. De itt jön egy újabb bibi. Ha mégis össze akar állni a következő valamelyik választásra az MKP a Híddal, akkor az MKP a szlovákokkal áll össze? Igen. De akkor miben különbözne az MKP a Hídtól, amelyik szlovákokkal áll össze? Semmiben. Az MKP is nemzetárulóvá válna. Ebben a rendszerben pillekönnyű nemzetárulóvá válni.

Ha így folytatnánk a sort, akkor a kövéri logika oda vezetne, hogy ezen a földön nem maradna magyar, csak Kövér. Ja, és Potápi. És akkor ketten alkothatnák meg a nagy magyar egységet. A nagy magyar logikátlanság egységét.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2016. december 05. 22:24
A cikk írója persze, hogy nem látja miért hibás ( kollaboráns)Bugár, hisz pont úgy gondolkodik, mint Bugár. Ja, hogy mindketten magyarul is beszélnek? Ez nem mentség semmire.
kaltran
2016. december 05. 19:13
Bugár Béla lépésével szarrá verte a magyarságot Felvidéken, semmi más célja nincs mint hogy gazdasági birodalmát fényezze a szlovákok előtt, nehogy kihagyják a különféle bulikból. Példája azért rossz példa, mert azt súgallja az ottani magyaroknak, nincs mese, asszimilálódni kell. Hát egy francot.
Volo
2016. december 05. 17:33
Ezt soha nem értem meg: a cikkíró felállít egy soha nem mondott, egy soha nem állított gondolatot, azt ellenfele szájába adja, mintha... ( ismerjük már Gyurcsánytól ezt a régi bolsevik fogást!) s viaskodik vele, érvel ádázul, riposztozik a semmivel, majd azt hivén, legyőzte árnyékát, ( mert felkapcsolták a másik villanyt is!) elégedetten hátradől. Most megadtam nekik! Most megmondtam a magamét. Jó, de minek? Kinek? S hogy miért, azt tudjuk!
balbako_
2016. december 05. 16:13
Bugár a magyar ügyet feladta a hatalomért. Ezért minden jár csak dicséret nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!