Marko Kloos: Frontvonalak

2016. november 07. 10:23

Marko Kloos a Frontvonalakban a jól bevált military sci-fi elemeket gyúrta egybe.

2016. november 07. 10:23
Takács Gábor
ekultura.hu

Nem kertelek, a Frontvonalak egy gyors, nem túl sokat filozofáló, felületes sci-fi világalkotással megtámogatott akciódús katonaregény. Amivel igazából semmi baj nincsen. Nem hiába hasonlítják a Vének háborújához, ez is a könyvekből ismerős klasszikus katonai »életpályát« követi nyomon a kopaszságtól egészen addig, amíg főszereplőnk már gyakorlott hadigépezetként viselkedik; mindeközben pedig csak annyira enged bepillantást a világába, hogy tisztában legyünk az erőviszonyokkal (a gonoszok itt is a kínaiak-oroszok, az Egyesült Álla… bocsánat, az Amerikai Nemzetközösségnek vannak a legfejlettebb technológiái etc.). Szerencsére viszont Kloos a kiképzésben – aminél nem utálok semmit jobban a military sci-fikben – a kötelező köröket gyorsan letudja, és már ott is csücsülünk Andrew mellett egy csapatszállítóban az első bevetésén. Nincs nagyon időnk mérlegelni a történteket, mert máris golyók repkednek a fülünk mellett, és figyelhetjük, milyen precizitással is dolgoznak a jól kiképzett katonák. Szóval aki szereti a háborús történeteket, szívesen olvassa, hogyan csap össze egy osztag az ellenséggel, az nyugodtan nekiugorhat a könyvnek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!