Politikai ezotéria

2016. november 17. 19:30

A választó konspirációs oldalakat olvas, és hangzatos, új, bátornak tűnő szavaknak hisz, de nem érzékeli a valóságot, mert az túl unalmasnak tűnik számára. Izgalmasabb Donald Trumpnak, Kotlebának vagy Nigel Farage-nak hinni.

2016. november 17. 19:30
Molnár Norbert
Új Szó

„Idén furcsa és kijózanító eredmények születtek különféle választásokon és népszavazásokon. Példaként említhetnénk a szlovák parlamenti választást vagy a brexitet. A választók, legalábbis bizonyos rétegeik érzékelnek különféle problémákat, jobb esetben képesek azokat megfogalmazni, és megoldást keresni. De itt történik a hiba.

Sokszor képtelenek felismerni, hogy kik azok, akik valódi megoldást kínálnak, és kik azok, akik csak placebót, vagy rosszabb esetben tovább mélyítik a problémagödröket. Az egyszerű megoldásokat (amelyek többnyire nem megoldások) kínálók általában sarlatánok, politikai ezoterikusok. Sok mindent közvetítenek, csak a megoldásokat nem.

Fáj az ujjad? Kiszúrom a szemedet, és máris nem fogod érzékelni, hogy fáj az ujjad. A választó konspirációs oldalakat olvas, és hangzatos, új, bátornak tűnő szavaknak hisz, de nem érzékeli a valóságot, mert az túl unalmasnak tűnik számára. Izgalmasabb Donald Trumpnak, Kotlebának vagy Nigel Farage-nak hinni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2016. november 18. 10:49
Azért némi különbség van Kotleba és Trump között, Kotleba csak ultrasoviniszta. De: "Trump felismerte, hogy amerikaiak milliói élnek kétségbeesésben, a demokraták erre nem voltak képesek." (Trump recognized millions of Americans live in despair, Democrats did not - Sanders)
apagyi
2016. november 18. 10:22
Takarodj vissza a gendertanfolyamra te vérlibsi....
Tündér_Lala
2016. november 18. 07:32
Mint az jól látható, az unalmas megoldások nagyszerűen működnek (a kvótákkal egyetemben). No meg a globalizáció is pompás találmány (csak nem a népnek). Hogy az alternativ személyek és megoldásaik működhetnek-e azt majd meglátjuk. Az viszonz világos, hogy az "unalmas" megoldások és képviselőik megbuktak. ui: A Duna kiárad a könnyeitőktől elvtárs.
polnemkor
2016. november 18. 06:52
A népszabó a Felvidéken tovább él és virul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!