Amit elmondanak

2016. október 18. 13:41

Soha nem hazudtam, egyetlen kollégám sem. Mindig azt mondtuk el, amit el akartunk mondani – állította Bugár Béla, a Híd elnöke a párt minapi, illésházai lakossági fórumán.

2016. október 18. 13:41
Finta Márk
Új Szó

„Az azt mondjuk el, amit el akarunk mondani érv ebben az olvasatban tulajdonképpen azt jelenti, nem hazudunk, csak szelektíven tálaljuk a dolgokat. Az ilyen szelektíven tálalt igazságok, melyek focipályányi teret adnak a szómágiára, az utólagos magyarázkodásra és a vádak felháborodott visszautasítására, a rendszerváltás óta jellemzik a politikai kommunikációt régiónkban. Előtte, az erőből politizálás időszakában akkorát lehetett hazudni, amekkorát akár már szégyellhetett is az ember, mert még papíron sem volt következménye – és a változás után politikusaink a biztonság kedvéért a kettős beszédet tanulták meg a leggyorsabban a nyugati politika finom művészetéből, a valódi és elkerülhetetlen felelősségvállalás helyett. Álljon itt egy sokatmondó példa arra, hogy facsarodnak azok a csintalan szavak.

Íme a Híd elnökének válasza egy tavaly decemberi Új Szó-interjúból, mikor a kollégák sokadszorra kérdeztek rá, kormányra lépne-e a Smerrel. Tehát a Smerrel nem? – hangzott a kérdés. Nem, mert nem úgy ismerem őket. De mondják, a kapanyél is elsülhet, habár én még nem láttam – válaszolta a pártelnök. Ha most Bugárt arról kérdeznénk, látott-e már elsülő kapanyelet, sűrű bólogatás lenne a helyes válasz. Mert hát a Smer megváltozott, van három minisztérium, annyi államtitkári poszt, hogy már Dunát lehet rekeszteni velük, sok Híd-elemet tartalmazó kormányprogram, már vannak kézzelfogható eredmények, megmenekült kisiskolák, lesznek vasúti feliratok, rengeteg a munka, és a többi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wendriner
2016. október 19. 08:06
"Soha nem hazudtam, egyetlen kollégám sem. Mindig azt mondtuk el, amit el akartunk mondani" Ugye ismerős: "Nem hazudtam, de nem bontottam ki az igazság minden részletét"
tóth mária
2016. október 18. 17:05
Bélus! Te soha nem voltál magyar, ne játszd az eszedet!
balbako_
2016. október 18. 16:35
Megvan a kilövési engedély Bugárra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!