Cinikus játék

2016. október 11. 21:32

Az, ahogy a Mediaworks Hungary Zrt. a Népszabadság-ügyet kezelte, egyértelművé teszi, hogy itt olyan hóhér végzi a munkáját, akinek annyi bátorsága sincs, hogy szembenézzen áldozatával.

2016. október 11. 21:32
A szerk.
Transindex

A Népszabadság primitív megszüntetése kapcsán azt tapasztaltuk, hogy a magas integritású konzervatív értelmiségiek is felteszik maguknak azt a kérdést, hogy mire volt jó ez az egész. Ha a Népszabadság szerkesztőségének agresszív kipenderítése hozott jót, akkor az az, hogy egyféle ideológiákon túli intellektuális szolidaritás lehetőségét nyitotta meg a magyar értelmiségiek között. És ez a legjobb, ami a magyarországi és erdélyi magyar társadalommal történhet. Fontos azonban, hogy az értelmiség szolidaritása minden irányban működjön. 

Nem vonjuk kétségbe egy magánvállalkozás jogát, hogy gazdasági megfontolásból akár egy lap megszüntetése vagy egy szerkesztőség tagjainak elbocsátása mellett döntsön. Azonban itt és most nem erről van szó. Az, ahogy a Mediaworks Hungary Zrt. a Népszabadság-ügyet kezelte, egyértelművé teszi, hogy itt olyan hóhér végzi a munkáját, akinek annyi bátorsága sincs, hogy szembenézzen áldozatával. 

Ahogy a lap munkatársait kizárták, a nyomtatott kiadást megszüntették, illetve az online tartalmakat elérhetetlenné tették, az azonnali elhallgattatást szolgálja, és súlyosan áthágja azt, amit közvetlenül sajtószabadságnak, közvetve demokráciának hívunk. Ezért a Transindex csapat kötelességének érzi jelezni, hogy a Népszabadság kiiktatása cinikus játék, és szolidaritást vállalunk a Népszabadság újságíróival.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. október 25. 16:10
Így emberekkel nem szabad bánni! (Mielőtt még valaki kioktatna, közlöm, hogy a szoclibernyákokra soha nem szavaztam!) Az emberek megalázása nem "politikai hovatartozás", hanem emberi tisztesség kérdése.
Akitlosz
2016. október 17. 01:41
A hozzászólásod elejével egyetértek. A közepéhez nem tudok hozzászólni.
madarasi.abel
2016. október 16. 23:40
csak szólok: ezt az újságot Romániában olvassák. Már ők is tudhatják.
paraklétosz
2016. október 16. 18:55
A csekélyszámú kolozsvári libsi nekró lóg. Szegín Bélánk (Markó), hová fog majd írogatni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!