Luxyeurópa

2016. szeptember 16. 10:59

Így látszik Európa Luxemburgból, tudják, abból az elfeledett járásból Franciaország és Németország között.

2016. szeptember 16. 10:59
Zsigmond és Péterfy
Mandiner

Így látszik Európa Luxemburgból, tudják, abból az elfeledett járásból Franciaország és Németország között, amit annak idején még egy Belgium is képes volt kétfelé szakítani, és ami gyaníthatóan világelső az egy főre jutó offshore cégek, Európa-jogászok és portugál takarítónők számában.

Szerkesztőségünkbe fújta be, talán egyenesen a menetszél a Luxair légitársaság fedélzeti magazinjának Európa-térképét, rajta néminemű fogalmatlanságról tanúskodó földrajzi alakzatokkal.

Mint látható, Luxemburgból nézve a Nagy Magyar Alföldet a Kárpátok bércei szabdalják, s ahol mi a Hortobágy síkját látjuk délibábos vízióinkban, ott valójában a Fogarasi-havasokkal vetekedő hegygerinc görbül Debrecen alpesi metropolisza köré.

Ki kéne zárni Luxemburgot a földrajzórákról! :((

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ígymegyez
2016. szeptember 18. 12:24
No, kedves Lolka és Bolka, ezután minden nevetekben kitett irományra úgy tekintek majd, mint középsős óvodások erőn felüli teljesítményére. Mert ez a fikázós irományotok nem több.
kérdés
2016. szeptember 18. 11:24
És hogy mekkora nyomás alatt van a gazdaságunk, még egy példa: Nyílt a közeli kisvárosban egy korszerű öntöde. Egyfolytában felvételt hirdetnek, jobb fizetéssel, mint a minimum, mert lenne munka, a környező falvakból pedig lehetne fiatal munkaerő. Napokban mit tanálok a levelesládánkban, idemásolom: "Achtung! Wir suchen für ein, sich in Österreich mit Metallgiesserei befassendem Unternehmen mit einem globalen Marktanteil Kollegen für die Giesserei..... Grundsaetzliche Erwartungen: Deutsche Sprachkenntnisse.....mindestens 8 abgeschlossen Klassen in der Grundschule, guter und geeigneter Gesundheitszustand..... Entlohnung ca. netto 1600-1800 Eur....." Vajon hová fog menni a fiatal, ha ezt kézbeveszi? A fiatal nem számol, hogy kevesebből jobban megélne itthon. Majd keserves tapasztalatból, zömmel már későn jön rá, hogy csak kihasználták. Addigra becsődöl a nagy pénzekből felújított öntöde is, és az osztrák is valszeg. Ez lenne a közös eu-jövő?
kjkj945
2016. szeptember 16. 19:00
""Ki kéne zárni Luxemburgot a földrajzórákról! :(("" Minek a jussa is ezt teszi.
2016. szeptember 16. 17:44
"abból az elfeledett járásból Franciaország és Németország között" Nagyon találó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!