Akik ellopják a jövőt

2016. szeptember 08. 09:07

A magyarok többsége úgy van a korrupcióval, hogy mi horgászunk meg kirándulunk a családdal, a politikus meg lop; neki ez a hobbija, nincs itt semmi látnivaló.

2016. szeptember 08. 09:07
Tóta W. Árpád
hvg.hu

Ők lennének a nemzeti burzsoázia, amit állítólag érdemes támogatni. Üres fantomcégekbe lapátolják azt a keveset, amit eleve kívülről kapnánk, hogy ne legyünk ilyen nyomik. De igen, azok leszünk, ha belegebedünk is. Ez a szuverenitásunk gyümölcse: még le sem esett a segélycsomag, már felfalta valami földesúr. Amúgy ilyesmik miatt szokták beszüntetni a segélyezést egy idő után.

Bár buta parasztvakítás az egész nemzeti burzsoázia koncepciója, de keserű gondolatkísérletként elképzelhetünk egy olyanfajta kegyenchordát, amely két seggnyalintás között, mintegy mellesleg, valami betyárbecsületből vagy csak duhaj jókedvében, de valamit megpróbál kezdeni a szajréval. Ha már rátette a mocskos mancsát a Jeremie-pénzekre, akkor ő maga kutatja fel a sikergyanús ötleteket, járja az egyetemeket és túrja az internetet, pályáztat, érdeklődik. Hogy tíz év múlva valamire büszke lehessen azon túl, hogy nézd csak, fiam, ezt loptam. Meg már csak azért is, hogy ha netalán megjelennek az EU fekete helikopterei, és a lapockájukra térdel egy kevlárpáncélos német lovag, akkor mutogathassanak kifelé az ablakon az űrkikötőre.

Ezzel valamiért nem számolnak. És nem ők hibáznak, hanem az a kevlárpáncélos német lovag, aki nem térdel a lapockájukon.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. szeptember 09. 10:59
"a politikusok meg lopnak, ..." - no meg jólfizető megrendeléseket adnak sleppjüknek, mondjuk nézhetetlen rajzfilmek készítésére, előre megfizetve az ilyen cikkecskéket. Saját szemében még a gerendát sem látja!
yes_we_can
2016. szeptember 08. 22:51
Egyszer elgondolkodhatna azon a sok szembejövőn !
antioxi
2016. szeptember 08. 20:29
Tótavé Genya! 1) Olvasd el (újra) az "eredeti tőkefelhalmozás" alapvető közgazdasági elméletét. (Jócskán elmaradtunk időben, de jobb később, mint...) 2) Ha kommunizmust akarsz, menj É. Koreába.
Peter8811
2016. szeptember 08. 19:11
Ti a múltat loptátok el, nekik csak a jövő maradt meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!