4 millió NEM, és elhagyom az országot

2016. szeptember 27. 15:49

Október 2-án a negyvenedik születésnapomat ünnepelném. Ítélet Napját csinált az Orbán-kormány ebből a napból: ítélet lehet az országnak, és ítélet az én életemnek.

2016. szeptember 27. 15:49
Konczer Erik
dr. Konczer Erik blogja

A szerző 2014 októberétől (2006-2010 után újra) a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés tagja a DK képviselőjeként.

*

„Nem akarok olyan országban élni, ahol 4 millió embert képes akkora gyűlöletre nevelni a kormánypropaganda, hogy képes legyen felülírni a »minden ember egyenlő« elvét. Aki nemmel szavaz, azt mondja, a muszlimoknak kevesebb jár, mint másnak, vesszenek el a háborúban, nincs joguk menekülni. Ami a legjobban elborzaszt, az az, hogy ez a gyűlölet később könnyedén átirányítható lesz másra: jöhetnek a zsidók, cigányok, melegek, »komcsik«»libsik«, keresztények…

Orbán új fajvédő mozgalma könnyedén teheti ezt, hiszen hívei körében keresztényebb a pápánál, népszerűbb Jézus Krisztusnál. Az a szentírás, amit ő mond – akkor is, ha hetente egymásnak ellentmondó dolgokat prédikál.

És emberei, szavazói a más véleményt árulásnak tekintik, és ugyanolyan hévvel fogják támadni, mint a plakáttépő taxis. Egy erőszakos, buta ország leszünk.Nem akarom, hogy adóforintjaimból stadionok épüljenek.

Akarom én ezt? Sajnos, nincsen még családom.

De talán szerencse is, mert így könnyebben dönthetek:

Nem akarom.

Nem akarom, hogy a tb járulékomból ne jusson normális ellátás a kevésbé tehetőseknek, és idős koromban magamnak.

Nem akarom, hogy hatvanöt éves koromig rettegjek, sikeresen megvédik-e a jövőbeli nyugdíjamat.

Nem akarom, hogy a leendő gyerekem egy rohadó, leszakadó országban nőjön fel.

Aki külföldre megy, egy picit saját életét áldozza fel azért, hogy gyermekeinek jó legyen. Itt hagy rokonokat, barátokat, kultúrát és a hazát… Nagy ár.

De négymillió NEM után nincs visszaút.  Legálisan gazdagodhatnak tovább a haverjai, a gázszerelője, a veje; élhetik világukat a magyarkodó nacionalisták; odázhatók a szükséges reformok. Amíg ez az egész a fejünkre nem omlik. És aztán lesz majd a sírt , hol nemzet süllyed el…

Ezek az érzéseim. Lehet, hogy túlzóak, de sikerült elérni, hogy szorongjak.

Arra kérlek, barátom, ismerősöm, úgy köszönts a negyvenedik születésnapomon, hogy távolmaradásoddal megakadályozod az Ítélet Napját! Köszönöm!

#fuckyouorban

(Nyilván a költözés nem másnap lesz, de legkésőbb 2018-ban már külföldön leszek. Addigra mindent le tudok zárni itthon.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 533 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy genetikusanalattvaló
2016. szeptember 28. 23:04
Erről az az SZDSZ közeli "vállalkozó" jut eszembe, aki az 1998-2002 időszakban hasonlóan játszotta el a bazári majmot, azzal hogy TV műsorokban jelentette be, hogy elhagyja az országot. Spanyolországba emigrál, mert már nem bírja elviselni az akkori Fidesz kormány által teremtett környezetet. Természetesen nem ment sehova. Most sem lesz olyan szerencsénk, hogy megszabaduljunk ettől az alaktól.
Wendriner
2016. szeptember 28. 17:06
Már most lehet indulni és az összes dk-s barmot is vinni.
gonterl
2016. szeptember 28. 17:01
Szerintem ebben a korban már nem hagyja el, mert ilyenkor már van vára, családja. http://ktkj.blog.hu/2013/12/03/az_en_hazam_az_en_varam_977
gonterl
2016. szeptember 28. 16:58
Szerintem ebben a korban már nem hagyja el, mert ilyenkor már van vára, családja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!