Na, most lett végképp elegem

2016. szeptember 13. 11:05

Na, kérem szépen, végképp tele van a tök azokkal, akik egy kalap alá veszik (vigyázat, megint kiragadott példák jönnek) mondjuk Radnóti Sándort, Parti Nagy Lajost vagy Heller Ágnest mondjuk Kövér Lászlóval, Bayer Zsolttal vagy Stumpf Andrással.

2016. szeptember 13. 11:05
Kálmán László
Facebook

Pedig eddig is már nagyon elegem volt. De amikor az ember gyanútlanul hazaér, bekapcsolja a rádiót, és ott Kukorelly Bandi barátunk éppen árokbetemetésre buzdít (amit megszoktunk tőle), de úgy, hogy csak úgy repkednek a »mindkét oldalon«-ok meg az általános alanyok (»gerjesztik«, kérem szépen, mindenki gerjeszti!), akkor véletlenül, de tényleg véletlenül elszáll az agya, mert ezt naponta többször is hallhatjuk a legkülönbözőbb, egyébként tiszteletre érdemes emberektől.

Na, kérem szépen, végképp tele van a tök azokkal, akik egy kalap alá veszik (vigyázat, megint kiragadott példák jönnek) mondjuk Radnóti Sándort, Parti Nagy Lajost vagy Heller Ágnest mondjuk Kövér Lászlóval, Bayer Zsolttal vagy Stumpf Andrással. Mert tényleg szörnyű, hogy egyesek kirekesztenek másokat a nemzetből, hogy eleve tisztességtelenséget feltételeznek egymásról, hogy nem tisztelik mások eltérő véleményét, hogy gyűlöletet szítanak. Csak, bazmeg, mindez nem az előbbi, hanem az utóbbi példákra igaz. Tegyünk már különbséget azok között, akikkel éppen az a baj, hogy konzekvensen ennek a gyűlöletszításnak a jegyében kommunikálnak, gondolkodnak és politizálnak, és azok között, akik ezért elítélik őket. Én például nem mondhatom, hogy »keblemre, Bod Péter Ákos«, hiszen nem elég, hogy ő egy Matolcsy-féle diplomagyárban vendégprofesszor, de ráadásul annak idején ő hirdette meg azt a bizonyos kokárda-akciót, ami azóta a gyűlöletszítás emblémája lett.

Igazat adok Kerék-Bárczy Szabolcsnak, a jobboldaliakra is szükség lesz akkor, amikor ennek vége lesz (direkt fogalmazok így, a bukásuk után lesz rájuk szükség, nem pedig a »leváltásukhoz«, mert az szerintem nem lehetséges). De a jobboldaliaknak nagyon össze kell kapniuk magukat, hogy nekem szükségem legyen rájuk, mert olyanok nem kellenek, igen, Bandi, és ez nem árokásás, hanem a nemzet elemi érdeke, akik az irredentizmusnak, a sovinizmusnak, az antiszemitizmusnak akár a szikráját is magukban hordozzák. Nehéz ügy lesz, mert ez azt jelenti, hogy az egész 20. századi Magyarország összes jobboldali hagyományát el kell felejteniük, Horthytól Mindszentyn át egészen Antallig, az »úri Magyarország« eszméitől a harmadikutasságon át egészen a vérrögvalóságig.  

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
quiet
2016. szeptember 14. 22:24
Figyelj öcsém, neked legyen a hellerágnes. Igaz, hogy nem mondja, hogy bmeg, de ezen kívül csak hazudni tud. Igaz, hogy a Bayer Zsolt mondja hogy bmeg, nade legalább igazat mond. Ő meg legyen nekem. Majd meglátjuk ki jár jobban, ne kapkodjuk el.. Szóval, tied a hazug banya, meg az összes többi hazug, akiket emlegettél....
vigyor
2016. szeptember 14. 09:49
Ó drága....a te általad képviselt gondolatokkal már annak is tele a töke, akinek a természet meg sem adta ezt a lehetőséget....
DFK
2016. szeptember 14. 09:06
Valóban felháborító, amikor tehetségtelen ószövetségieket vesznek tisztességes magyar emberekkel egy kalap alá. Ha nem tetszik, hogy ez magyar ország, akkor húzzanak haza Tel-avivba.
catalina9
2016. szeptember 14. 07:28
Louie001 [Hozzászóló kiszűrése] 2016. szeptember 13. 20:32 nem szeretem a hazaáruló szót, de némelyikre igaz ez. Kertész Imre: „..Ez a bizonyos zsidó liberalizmus nem egyéb frusztrációnál (legalábbis Kelet-Európában), öntagadásnál, dogmatizmusnál (gyakran kommunizmusnál), gyávaságnál és – tulajdonképpen – igenis, nemzetrontásnál – bár ha ezt én mondom, mást jelent, mint amikor a nyilasok mondják..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!