EU-pénzek: Lázár János vagy a magyarok többsége a fogalmatlan?

2016. július 11. 15:31

GDP-arányosan tehát Magyarország kapja a legtöbb EU-s pénzt: valamennyit ebből a lakosság is érzékelhet, ugyanis a magyarok 77 százaléka nem akar kilépni az EU-ból. Eközben pont a hozzánk befolyó temérdek EU-s pénz elosztását irányító miniszternek az a „magánvéleménye”, hogy ki kellene lépni.

2016. július 11. 15:31
Zsigmond és Péterfy
Mandiner
welt_infografika.JPG

Érdekes infografikát közölt a Die Welt az Európai Bizottság és az Eurostat adatai alapján arról, hogy miként viszonyul egymáshoz az EU-ból való kilépés népszerűsége és az EU-tól kapott, illetve az EU-nak fizetett összegek nagysága. A térképen pirossal jelzik a nettó befizetőket és zölddel a nettó kedvezményezetteket (utóbbiak közt tévesen szerepel Finnország, ez a számokból ki is derül).

Az egeret az egyes országok fölé húzva kiderül, hogy GDP-arányosan mennyit kapnak az EU-tól vagy épp mennyit fizetnek a közös kasszába az egyes tagállamok (tehát mennyire vannak összességében pluszban vagy mínuszban), és az is, hogy mekkora az EU-ból való kilépést ellenzők aránya. A tendenciákon nem lepődtünk meg, de egyes konkrét számokon azért igen.

GDP-arányosan tehát Magyarország kapja a legtöbb EU-s pénzt: valamennyit ebből a lakosság is érzékelhet, ugyanis a magyarok 77 százaléka nem akar kilépni az EU-ból. Eközben pont a hozzánk befolyó temérdek EU-s pénz elosztását irányító miniszternek az a „magánvéleménye”, hogy ki kellene lépni. Akkor most Lázár János a fogalmatlan, vagy a magyarok 77 százaléka?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2016. július 12. 14:05
"Eközben az EU-s pénz elosztását irányító miniszternek az a „magánvéleménye”, hogy ki kellene lépni." Tudtommal Lázár nem azt mondta, hogy kilépne, hanem a belépést fontolná meg jobban ma már. Az ún. EU-pénzeknek meg azért van egy másik lába is. VÁM, kivitt profit, külföldi cégek nyernek, stb. Az nem adomány. Arra hívnám fel a figyelmet, hogy Izland, Norvégia, Svájc, UK könnyen kint maradhat, de itt Keleten van egy nagy vörös paca a térképen. Ukrajna csak egy előszerződés körül táncikált ( az elnökük végül arra is Nyetet mondott) és azonnal elcsatolták Krímet, két tartományban ún népköztársaságok alakultak szakadárokkal és szabadságon lévő orosz katonákkal.
zolizolizoltan
2016. július 12. 11:41
Magyarország külföldi áruforgalma a legnagyobb Kelet-Európában, emiatt GDP arányosan a legtöbb adózás előtti nyereség áramlik ki a magyar gazdaságból. Meg egyszer: az adózás előtti nyereség áramlik ki tőlünk teljesen törvényesen. A kiáramló nyereség sokszorosa annak, ami pénzt kapunk az EU-tól. Másrészt az EU támogatásból le kell vonni a GDP 1%-át, mert ezt Magyarország is beteszi a közös büdzsébe a többi EU-s állammal együtt. Erről ennyit.
bontottcsirke
2016. július 12. 08:17
Nem azért akarnak az euban maradni, mert érzik a támogatásokat, hanem azért mert fosnak, ha elfogy a lóvé, őket fogják lenyúlni (megint)
Mich
2016. július 12. 00:57
Nem lett felzárkózás. Ez itt a gubanc! A Nyugat (különböző manőverekkel és korrupcióval, vedd példának a cukorgyárakat vagy a közszolgáltatást...) ki is szivattyúzott legalább annyi pénzt, mint amennyit az EU bepumpált...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!