A fórum alatt mi tárgyalásokat értünk

2016. július 15. 12:51

A tárgyalásokban történő részvételre készek vagyunk azzal a feltétellel, hogy mostantól és azok tartama alatt a Városligetben semmilyen bontási, építési, favágási vagy ültetési munkát ne végezzenek.

2016. július 15. 12:51
Lukács András
Levegő Munkacsoport

Miniszteri Biztos Úr! A mandiner.hu-n 2016. július 8-án megjelent hírt (»Fórumsorozat indul a Városliget megújításáról«) üdvözöljük, mint annak a jelét, hogy a Városligeti Ingatlanfejlesztő Zrt. és a kormányzat hajlandó felülvizsgálni a Liget Projekt tartalmát.

A fórum alatt mi tárgyalásokat értünk, amelyeknek napirendjén a következő programpontok szerepelnek:

1. a Városligetbe tervezett múzeumok más színhelyeken, tehát nem a Liget területén történő elhelyezése;

2. a Városligetben maradt, a park minőségét és zöldfelületét csökkentő épületek (elsősorban a PECSA és a volt BNV épületek) bontása, helyük újranövényesítése;

3. a Liget parkállományának feljavítása a Garten Stúdió pályázati győztes tervének épületektől mentes változata szerint;

4. az Építészeti és a Fotótörténeti Múzeum – természetes Ligeten kívüli – elhelyezése;

5. a Közlekedési Múzeum megfelelő alapterületű és jellegű, jól megközelíthető helyszínre való áthelyezése.

A tárgyalásokban történő részvételre készek vagyunk azzal a feltétellel, hogy mostantól és azok tartama alatt a Városligetben semmilyen bontási, építési, favágási vagy ültetési munkát ne végezzenek. Reméljük, hogy a megbeszélések rövidesen elindulnak, és néhány hét alatt befejeződnek.

A tárgyalások sikere érdekében fontosnak tartjuk, hogy a Városligeti Ingatlanfejlesztő Zrt. és személyesen Ön a továbbiakban ne tegyen minden valóságtartalmat nélkülöző, a projekt ellenzőinek lejáratását célzó kijelentéseket. Ne nyilatkozzon vagy írjon olyanokat, mint amilyen a hivatkozott mandineres cikkben olvasható: „az ellentábor eddig nemigen élt a konzultáció lehetőségével”. Miniszteri Biztos Úr, a több tízezer tiltakozó, a Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) és a volt budapesti főépítészek világos véleménynyilvánításán túl Önt és embereit a MUT és a civil szervezetek évek óta többször hívták szakmai megbeszélésekre: például a 2014. június 3-án a Fugában tartott konferenciára és a 2015. április 17-i, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében rendezett szimpóziumra. Egyiken sem jelentek meg, nem éltek a felkínált vita lehetőségével annak ellenére, hogy a Liget Projektet ellenzők között ott megjelent és megszólalt Marosi Ernő akadémikus, Schneller István és Jámbor Imre egyetemi tanár, több tájépítész, valamint több civil szervezet vezetői, köztük Ráday Mihály.

Végül ismételten üdvözöljük a hírt, és reméljük, hogy a tárgyalások mihamarabb megkezdődnek

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lolka-Bolka
2016. július 16. 12:31
a kurva budos gorem anarhista allatok.....mikor fogtatok kapat , kaszat , hogy valamennyire elfogadhat , tiszta, rendezett legyen a liget .... soha ti lehuto elegedelen faszkalapok ....... Kik ezek a faszok ... mindig ugyanazok ugatnak , agalnak , rombolnak .............. gumibottal szet kell oket verni amig vereset nem hugyoznak....ahogy az AVH oseik tettek a magyar elberekkel 19 ota....... basszatok meg az anyatokat es takarodjatok el a jo budos kurva anyatokba.
pollip
2016. július 16. 11:46
A fórum alatt olyan tárgyalásokat értenek, hogy vagy azt csinálja a kormány, amit ők mondanak, vagy nincs megállapodás. Pont, mint a kockás ingesek.
Szőke Ciklon
2016. július 16. 10:01
Röviden: Tárgyalhatunk, ha nekünk lesz igazunk!
csurcsányi
2016. július 15. 22:03
Én még a tisztelt ligetvédő elvtársak közül még egy emberrel sem találkoztam amikor a szemetet kellet szedni a LIGETBEN akkor biztos máshol kellet nekik védeni a természetet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!