Ezüsttálcán Putyinnak

2016. július 23. 09:27

A downsizinggal Trump ezüsttálcán kínálná fel a régiót Vlagyimir Putyinnak. Akivel, úgy gondolja, hogy megegyezhet. Mint két üzletember.

2016. július 23. 09:27
Dési András
Népszabadság

„Míg az Európai Unióban működik a többsebességes integráció, és Nagy-Britannia kilépésével ez a trend valószínűleg meg is erősödik, a ­NATO ilyen formulát nem ismer. A katonai-védelmi szövetségnek pont az egység, a tömb adja az (elrettentő) erejét. A NATO messze van a tökéletestől. Jobbat azonban még nem találtak ki. S ugyan az európai szövetségesek csak a felét költik védelemre, mint az USA, de ez az 50 százalék is több annál, amit Oroszország és Kína fordít katonai célokra.

Trump óriásit téved, ha azt gondolja, a »lekapcsolódással« megóvhatja hazáját. A globalizáció összezsugorította a világot és közelre hozott távoli veszélyeket. Ez érvényes Amerikára és ránk is, itt Kelet-Közép-Európában. A downsizinggal Trump ezüsttálcán kínálná fel a régiót Vlagyimir Putyinnak. Akivel, úgy gondolja, hogy megegyezhet. Mint két üzletember.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2016. július 23. 23:58
" ... ez az 50 százalék is több annál, amit Oroszország és Kína fordít katonai célokra." Valóban az európai NATO tagok költségvetésének az ötöde az oroszoké. Tényleg az erősebbnek van félnivalója a gyengébbtől, ugye?
tevevanegypupu
2016. július 23. 20:51
Most nem azért, de van különbség abban, hogy Trump akar tárgyalni Putyinnal, mint amikor Roosevelt ajánlotta fel tálcán egész Kelet-Európát Sztalinnak..Bár ez utóbbinak a Népszabadság jó pár évtizedig tapsikolva örült.
hátakkor
2016. július 23. 16:27
Putyin már a Krímmel jól lakott mint egy pocok.
Vezetéknév Utónév
2016. július 23. 15:57
A populista oligarcha Trump, a brexit, Orbán és Kaczynski illiberalizmusa, az idegenellenesség és a kerítésépítések, a diktatúrára törő Erdogan - mind az EU-t destabilizálják és Putyint erősítik. Ideje rendezni a sorokat Európában és szembeszállni az autokratikus fenyegetéssel, akár kívülről jön, akár belülről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!