Top 10: a 2016-os futball Eb mélypontjai

2016. július 19. 08:37

Az Orbán-fóbia kórtörténetének csúcspontját érte el az Amerikai Népszava, amikor arra tüzelte a magyarokat, szurkoljanak az osztrákoknak a két csapat Eb-találkozóján.

2016. július 19. 08:37
Csunderlik Péter-Pető Péter
Page Not Found

4. Az Amerikai Népszava arra tüzel, az osztrákoknak szurkoljunk

Az Orbán-fóbia kórtörténetének csúcspontját érte el az Amerikai Népszava, amikor arra tüzelte a magyarokat, szurkoljanak az osztrákoknak a két csapat Eb-találkozóján, mert honfitársaink esetleges sikere a miniszterelnök győzelme, a stadionépítési program, megannyi szemérmetlen lopás legitimálása lenne. Innen meg már csak egy ugrás, hogy a műtőben arra biztassuk a doktort, véletlenül vegyen ki egy vesét vagy tüdőt térdoperáció közben a beteg testéből, ezzel jelezve, hogy valóban rohad az egészségügy, a sikeres operáció ugyanis hazug helyzetjelentés lenne a rendszer állapotáról. Itt persze még nem tartunk, az Amerikai Népszava megelégedett azzal, hogy a futballra szűkítse alapvetését, amelyhez képest Drábik János könyvei összetettségükkel tüntetnek. Olyan amúgy van, hogy az Orbán-gyűlölet valakit annyira elvakít, mint az atomvillanás emléke a háromfejű fókát Csernobilban, de még akkor is vet fel problémákat a javaslat. Mármint hogy miért nem elég kivonulni a futballból azzal a felkiáltással, hogy az maga Orbán Viktor a labdától a piros lapig, mi indokolja vajon, hogy az öngyarmatosítás legszebb időszakaira emlékeztetve egyből az ellenfél támogatása legyen a minimumfeltétele a magyarságnak, ha már nem tudtuk nyugat-európai értelemben vett fúzióskonyhává alakítani a sarki kolbászost, aki a zsírszagával örökre kiűzné a vegánhadosztályt a Ligetből. Az ellenfélnek drukkolás tényleg olyan lételméleti dilemmákat vet fel, amelyek eldöntéséhez Voksán Virág logosza szükséges feltétel. Enélkül megfejtésig mi biztosan nem jutunk, de önmagában már a dolgozat elemzése is arra utal, hogy mi meg bekormányoztunk másfél liter szőlőmentes küvétől, hiszen tényleg ezzel az őrült szöveggel törődgetünk. De hát erre mondta Kant, hogy szép az, aki érdek nélkül foglalkozik mások baromságaival. Így szépülünk mi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyurmandia73
2016. július 19. 13:45
Elolvastam az egész írományt és világosan látszik belőle, hogy a ballib "szürkeállomány" zuhanórepülésben van. Ez a két sajtó segédmunkás próbál nagyon trendi meg gonzó lenni, de már ezt sem tudják rendesen csinálni mint pl. a Bede.
48saxon
2016. július 19. 10:54
A néhány politizálós és történelminek szánt, ám történelmietlen vicceskedéstől eltekintve jó összeállítás, kivételesen most humoránál volt a szerző.
Ellensúly
2016. július 19. 10:26
Véleményem szerint nem kellene foglalkozni az ilyen szélsőségekkel. Ahogy a Kitartás.hu írásai sem érik el a társadalom ingerküszöbét, a túlsó szélsőséget jelentő Dániel Pétert és Amerikai Népszavát is nyugodtan figyelmen kívül hagyhatnánk. Hadd főjenek a levükben!
vendelin
2016. július 19. 09:02
Ez nem annyira a foci EB, mint inkább az Amerikai Népszava mélypontja volt. Az említett sajtótermék mélypontjai azonban oly számosak, hogy egy újabb már fel sem tűnik azoknak a sorsüldözött vagy önpusztító intellektuális szerencsétleneknek, akik még egyáltalán olvassák. Vélhetően a legtöbb olvasót éppen a Mandinernek köszönheti ez az "újság"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!