Magyarországra menekülnek németek a menekültek elől

2016. május 26. 11:42

Riportot közölt a német közszolgálati televízió olyan németekről, akik a migrációs helyzet miatt menekülnek Németországból − Magyarországra. De mit szólnak ehhez maguk a németek?

2016. május 26. 11:42
Zsigmond és Péterfy
Mandiner

nemet_magyar.jpg

Riportot közölt a német közszolgálati televízió olyan németekről, akik a migrációs helyzet miatt menekülnek Németországból − Magyarországra.

A bajor tévé riportja szerint sok német kifejezetten a menekültek miatt akar Magyarországra, a Balatonhoz költözni. A riport szerint ingatlanügynökök a Balaton térségében arról számolnak be, hogy tavaly szeptember óta új jelenség tapasztalható a német ügyfelek körében: a menekülés a menekültek elől. Egy ingatlanközvetítő azt mondta, hogy tíz német ügyfél közül nyolc a menekültek miatt akar kivándorolni Magyarországra.

A német kivándorlók értékelik, hogy a Balaton környékén nagy német közösség él, jó a klíma, hosszúak a nyarak és olcsó az élet. Újabban viszont az is számít nekik, hogy a magyar lakosság túlnyomórészt keresztény, és „alig vannak migránsok” – áll a riportról készített összefoglalóban, amely szerint a németek cserébe megbékélnek azzal, hogy Magyarország európai összevetésben a szegény tagállamok közé tartozik.

Na de mit szólnak ehhez a kifordított szituhoz a német kommentelők? A német közszolgálati ARD Facebook-oldalának kommentárjaiból szemezgettünk.

*

„Menekültek szép lenne, ha Magyarországon úgy bánnának velük, mint a menekültekkel itt. És hogy integrálódnak ott? Megtanulták már a nyelvet?”

„Nagyszerű. Emberek, akik nem akarnak idegeneket, úgy gondolják, hogy idegenként befogadják majd őket máshol. Na jó. Aki menni akar, ne legyen feltartva.

„Kérjük a leggyorsabban a német útlevelet leadni és másik állampolgárságot felvenni. Nehogy még eszébe jusson ezeknek a menekülteknek, hogy szükség esetén Németországban kapjanak egészségügyi ellátást, kihasználva a szociális rendszerünket.”

„Hahahaha, nem lehet segíteni az embereken. »Félek a menekültektől és ezért én is menekült lettem.« Avagy: »Nem bírom az idegeneket, ezért én is idegen leszek, és ezért tényleg mindenki idegen lesz«. Nagyszerű komédia.

„Én az AfD és a jobboldali erőszak elől menekülnék, csak az a kérdés, hova, egzisztenciálisan. Ha az EU mind a 28 tagállama pozitívabban reagált volna, akkor itthon is valószínűleg más lenne a helyzet politikailag.”

„Megkönnyezem! Ti németek, akik Magyarországra jöttök, nem tudjátok, mire cseréltek. Itt ti idegenek vagytok, a vidéken még inkább, mint városban. Tényleg olyan rossz volt Németországban? És mit tudtok Orbán úr politikájáról? Nem fogad be migránsokat, és ennyi. Kicsit kevés. El lehettek keseredve. Tényleg minden jót kívánok, talán találkozunk a Balatonon. Egy Soproni vagy Dreher mellett.”

„Milyen ostobaság. El nem tudom képzelni, hogy van ilyen. Egyébként rendben. Így megszabadulunk a rasszistáktól és több hely lesz olyan embereknek, akik nálunk akarnak élni.”

„Én szép életet kívánok nekik Magyarországon! Ezzel a gondolattal játszadozok én is, az invázió óta, ezt a színes Németországon nem lehet tovább kibírni!”

„Nem kell feltartani a távozni akarókat! Menjenek csak oda, ahol a legtöbb és legrosszabb náci él Európában. Majd meglátjuk, ott jobban érzik-e majd magukat?”

„Van még hely Magyarországon? Megértem ezt, Wiesbadent hozom példának: egykor egy gazdag és szép fürdőváros, tele szépséggel. Hétvégén menekültem onnan. Csalódtam. Lepusztult, szegény, aszociális, jól megértem ezt. Ahogy az ember látja, ahogy elsodorja az ár Németországot, az fájdalmas. Egykor szép volt itt.”

„Magyar szemszögből a német menekülteket rögtön visszafordítanám. Hiszen egy biztonságos országból érkeztek.”

„Ez már valami, minden beszarit és rasszistát Magyarországra! Heil Orban!”

„Kihasználják a magyarok szegénységét és felvásárolják a földet. Ez is egyfajta elfoglalás.”

„Minden idegengyűlölőt és nácit Magyarországra, aztán kerítést köréjük, ez nem is egy rossz ötlet.”

„Tegyük hozzá: a magyarok kultúrájára etnikailag Pakisztán, India és a törökök hatottak.”

„Milyen szabadságszerető ember költözik önként Magyarországra? Abszurd.”

„Sok sikert a magyartanuláshoz :)”

„Ejj, emberek, Magyarországon CSAK külföldiek élnek.”

„Ez egy vicc?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 244 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2017. március 07. 12:52
Sztem a germánok hasonlóan jókat derülnének a mandis kommenteke, amik róluk születnek.
Pinter68
2016. szeptember 28. 19:35
Bocs, de nem te vagy az nagyon magyar, aki az osztrákoknál dolgozva építi az országot? Mármint az övükét.
duzur
2016. szeptember 28. 19:31
Mégegy aki nem veszi emberszámba saját magát...
Pinter68
2016. augusztus 13. 22:52
Az ő fejében biztosan. Valószínűleg matekból és fizikából is létezik számára egy liberális változat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!