Budai iskolások – Reagálás a Mandiner cikkére

2016. május 06. 11:00

Az intézmény körzetes gyermekekből is csak annyit tud felvenni, amennyit az iskola épületkapacitása lehetővé tesz.

2016. május 06. 11:00
KLIK

TISZTELT SZERKESZTŐSÉG!

 

Reagálva a tegnap megjelent cikkre „Csapdába csalt budai gyerekek – törvényt sért a Klik”, az alábbiakról tájékoztatom a Szerkesztőséget.

Folyamatosan egyeztet a tankerület a Főváros XII. Kerületében azokkal a szülőkkel, akiknek a gyermekei helyhiány miatt nem kerültek be a Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium első évfolyamára.

A tankerület több intézményt is felajánlott az érintetteknek, javasolta a szülőknek annak lehetőségét is, hogy egy közeli, elegendő hellyel rendelkező iskolában külön osztályt indít a Tamási Áron Általános Iskolába jelentkezett, de helyhiány miatt felvételre nem került gyermekek számára.

Az intézmény, megköszönve a szülők bizalmát arra hívja fel a figyelmet, hogy körzetes gyermekekből is csak annyit tud felvenni, amennyit az iskola épületkapacitása lehetővé tesz. A tankerület, a gyermekek érdekeit szem előtt tartva igyekszik a lehető legalkalmasabb megoldást megtalálni.

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

sajtóiroda

(Közlemény.)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birka
2016. május 07. 20:59
A „Folyamatosan egyeztet” csúsztatás. Itt nem egyeztetésről hanem a klik feltételeinek elfogadtatásáról van szó. A klik nem egyeztet, hanem abból a helyzetből adódó fenyegetettséggel manipulál, amelyet az iskolaigazgatóval egyeztetett és végrehajtatott törvénytelen döntéssel közösen hoztak létre. Ebben a közleményben sem mulasztja el azt, hogy utaljon a helyzet megváltoztathatatlanságára. „A tankerület több intézményt is felajánlott az érintetteknek,” Csak a pontosság kedvéért. Ezek az iskola határozatában szereplő iskolák, ennél újabb javaslat nem volt. A klik „elfelejtette” értesíteni a szülőket arról, hogy melyik iskolában hány szabad hely van. „javasolta a szülőknek annak lehetőségét is, hogy egy közeli, elegendő hellyel rendelkező iskolában külön osztályt indít a Tamási Áron Általános Iskolába jelentkezett, de helyhiány miatt felvételre nem került gyermekek számára.” Ez szemenszedett hazugság. ilyet a klik nem ajánlott fel. Erre akkor kerülhetett volna sor, ha valamennyi érintett szülőt rögtön összehívják, ilyen pedig nem történt. Ehelyett a klik külön- külön fogadja a szülőket és egyenként próbálja meg rábeszélni őket, hogy fogadják el a helyzetüket. Azok akik érdeklődnek a szóba jöhető iskoláknál azt a választ kapják, hogy csak a klik engedélyével vehetik fel őket, de sietniük kell mert már csak egy pár hely van. A szülők egy része nem fellebbez, velük a kliknek nincs problémája, nem kell ügyükben eljárni, önként mennek, oda ahova akarnak. Azok a szülők viszont akik fellebbeztek, újra csak csapdába kerültek, mert a helyek fogynak. Számukra az engedélynek feltétele is van.. Enyhe szépséghibája az egésznek, hogy így egyúttal egy hivatalos folyamatban próbálja a fellebezést elbíráló az ügyfelet arra rávenni, hogy mondjon le a jogairól, fogadja el a kialakult helyzetet. Valódi jogorvoslatot, vagy kompenzációt a sérelmekért viszont nem ajánl fel.
Tintamin
2016. május 06. 13:42
Valasz az agyhalottaktol: A magyar reformok mukodnek. Eljen Orban Viktor! Meg egy sört! Ki nem szarja le!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!