Szerkesztőségi állásfoglalás

2016. április 22. 23:24

A hazai médiában egyedülálló közszolgálati tartalmak előállítása olyan mértékű ráfordítást igényelt, amelyet pusztán hirdetési bevételeinkből nem tudtunk volna finanszírozni, ezért pályázati úton folyamodtunk forrásokhoz.

2016. április 22. 23:24
VS.hu
vs.hu

A VS.hu-t kiadó New Wave Production Kft. a 2015-ös év során »Magyarország 2015« munkacímen egy kiterjedt, multimédiás és dokumentumfilmes elemeket tartalmazó programot valósított meg. A projekt fő törekvése az volt, hogy a magyar társadalmat érintő legfontosabb kihívásokra, valamint a médiában többnyire mellőzött társadalmi csoportokra és problémákra innovatív, kreatív multimédiás eszközökkel, széles körben felhívja a figyelmet. A témák feldolgozása során a hagyományos újságírói eszközökön túl az egyes területek legkiválóbb szakembereivel együttműködésben végzett saját kutatásokat is felhasználtunk forrásként. Kiemelt célunk volt, hogy egyedi megközelítésű anyagainkkal vitát kezdeményezzünk a hátrányos helyzetű rétegek médiareprezentációjáról. A program keretében létrejött cikkek, videók, dokumentumfilmek, multimédiás anyagok többek között az elvándorlás, az országon belüli és az oktatási mobilitás, a határon túli oktatás, a környezetbarát energia, a hazai és nemzetközi innovatív technológiai ipar, a magyar agrárium vagy éppen a pénzügyi edukáció témájával foglalkoztak, amelyek a portálunkon ma is elolvashatók, megtekinthetők.

A hazai médiában egyedülálló közszolgálati tartalmak előállítása olyan mértékű ráfordítást igényelt, amelyet pusztán hirdetési bevételeinkből nem tudtunk volna finanszírozni, ezért pályázati úton folyamodtunk forrásokhoz. A New Wave Production a »Magyarország 2015« programhoz a Pallas Athéné Alapítványokhoz benyújtott pályázatokon nyert el támogatást, ahogyan idei multimédiás projektjeink egy részét is két Pallas Athéné Alapítvány támogatja.

Büszkék vagyunk az elkészült anyagokra, mert úgy gondoljuk, hogy a hazai online médiatérben iránymutató minőséget honosítottunk meg, és olyan fontos témákkal foglalkoztunk, amelyekről a magyar médiában kevés szó esik. Meggyőződésünk, hogy a »Magyarország 2015« program által felvetett problémák megoldásához magunk is hozzá tudtunk járulni. Ezért a jövőben is pályázni fogunk hasonló közszolgálati tartalmak megvalósítására hazai és nemzetközi szervezetekhez egyaránt.

Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy pályázati támogatást az egyes témák feldolgozására és társadalmi kommunikációjára kértük és kaptuk. Ezen túlmenően a kiadónak és a lapnak nem volt semmilyen formális vagy informális vállalása az alapítványok felé. A VS.hu-n megjelenő anyagokat áttekintve bárki meggyőződhet róla, hogy munkánkat befolyástól mentesen végezzük, és kiegyensúlyozott újságírást folytatunk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. június 11. 13:43
"projekt fő törekvése magyar társadalmat érintő legfontosabb kihívásokra médiában mellőzött társadalmi csoportok innovatív kreatív multimédiás széles körben felhívja a figyelmet hagyományos eszközökön túl legkiválóbb szakembereivel együttműködésben egyedi megközelítésű vitát kezdeményezzünk hátrányos helyzetű rétegek médiareprezentációja" Megkönnyeztem olyan semmitmondó. Az utolsó léghajlítók.
kmzs232
2016. április 27. 22:31
neked tényleg szar van az agyad helyén...
emhem
2016. április 26. 14:54
és a megítélt félmilliárd(!) forintnak nyilván semmi köze ahhoz, hogy a new wave production matolcsy unokatestvérének érdekeltségébe tartozik..
néhai Ch.Pilot
2016. április 26. 14:54
"A VS.hu-n megjelenő anyagokat áttekintve bárki meggyőződhet róla, hogy munkánkat befolyástól mentesen végezzük, és kiegyensúlyozott újságírást folytatunk." Ez mondjuk nem igaz. Rohadt antihunita ballib uszítás folyik a V(örös)S(ajtó).hu-n. Úgyhogy nem is értem, mit hőbörög itt a ballib csőcselék, amikor ebből is látszik, hogy nemcsak a kormánypárti média jut támogatáshoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!