Állampolgársági hablaty

2016. április 29. 08:38

Dostál, aki korábban a Híd frakciójának tagja volt, ott ütötte meg a Hídat, ahol a legjobban fáj.

2016. április 29. 08:38
Finta Márk
Trafik.sk

„Bevallom, nem szívesen lettem volna csütörtök délelőtt a hídas képviselők bőrében. Ondrej Dostál és az SaS ugyanis borzasztó keményen megtrollkodta őket azzal, hogy a parlament elé vitte, az állampolgársági törvény módosítását. Pont azt a módosítást, melyet annak idején név szerint Gál Gábor, Bugár Béla, Solymos László, Lucia Žitňanská és Vörös Péter nyújtott be a parlamentbe. A hídasoknak szavazniuk kellett saját javaslatukról, és nem szavazták meg azt, mert jelenleg épp annak a pártnak a koalíciós partnerei, mely keresztülvitte a törvényt, és hát a Híd ugye tartja magát a szavához.

Dostál, aki korábban a Híd frakciójának tagja volt, ott ütötte meg a Hídat, ahol a legjobban fáj.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
XPEH BAM
2016. április 30. 11:27
Sajnos itt minden van, csak összefogás nem.
h.kovacs
2016. április 30. 10:14
saját javaslat leszavazására van magyar példa is: "2002-ben - még a választások előtt - az Orbán-kormány beterjesztette az Országgyűlés elé "A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 1997. évi CIII. törvény módosításáról" szóló indítványt T/391-es számon. Aztán mit ad isten, kormányváltás történt. Amire ugye Orbánék nem számítottak. És erről az általuk beterjesztett törvényjavaslatról már az (akkori) új, az MSZP-SZDSZ-es többségű Parlament döntött. A szavazáskor többek között a jogfolytonoságra való tekintettel is a baloldali többségű Országgyűlés úgy döntött, hogy a jobboldali kormány által beterjesztett törvényjavaslatot mindennemű módosítás és változtatás nélkül elfogadja. A Fidesz - annak ellenére, hogy a törvényjavaslat az első betűtől az utolsóig kizárólag az elképzelésüket tartalmazta - a szavazás előtt a vitában a legmesszebbmenőkig ellenezte ennek a törvényjavaslatnak a megszavazását. A szavazás végül is 195 igennel, 45 nemmel és 1 tartózkodással elfogadta. Az igen szavazatok - talán mondanom sem kell - az MSZP és az SZDSZ képviselőinek a szavazata volt. A nem szavazatok a Fidesz és az MDF részéről érkeztek. Az egy tartózkodás szintén egy fideszes képviselőé volt. Szóval a Fidesz a saját törvényjavaslatát leszavazta. Csk azért, mert az általuk kormánypártiként beterjesztett törvényjavaslat megvitatására és szavazására akkor került sor, amikor ők már ellenzékben voltak."
szabadhajdu
2016. április 29. 17:56
Bugár takarodj! Gerinctelen féreg vagy 30 ezüst pénzér mindenre kapható aljadék.
írmag
2016. április 29. 10:43
Ezért is ostobaság a testületi szavazás, mivel az egyéni szavazat lehetőségének az esélyét sem engedi. Nagyon maszatos ez a demokrácia! Különösen a józan észt is felülírva, mint ebben az esetben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!