Magyar skanzen

2016. március 04. 08:29

Azért jó érzés tudni, hogy az MNB alapítványa borbemutató termet nyit, és nyilván reprezentatív kóstolókat is tart majd a várbeli épületében.

2016. március 04. 08:29
Tamás Ervin
Népszabadság

„Azért jó érzés tudni, hogy az MNB alapítványa borbemutató termet nyit, és nyilván reprezentatív kóstolókat is tart majd a várbeli épületében. Lassan minden állami intézménybe kéne minimum egy falatozó vagy kocsma, ahol ellazulhatunk, kissé fejünkbe szállhat az ital, s bárgyú mosollyal fogadhatjuk az ilyen és ehhez hasonló híreket.

Tulajdonképpen egész infrastruktúra épülhetne a skandalumok helyszínei köré, ha így megy tovább, turisztikai látványosságok, bemutatótermek, mintakollekciók, makettek létesülhetnének az ország több pontján. (...)

»All you can eat!« – állna az invitáló tábla az MNB és a NAV épülete előtt, ahol sátrakban fogadnák a betérőket, hatalmas üstökben, kondérokban rotyognának a magyaros ételek, óriáskivetítőkön prezentálnák, hogyan lesz a taóból és egyéb közpénzből magánpénz, bizonyos szektorokat miként virágoztatott fel az áfacsalás. Lopott szövegű tanulmányok szerzői lépnének föl délutánonként minimális honoráriumért, igazolva, hogy ha külső segítséggel is, de mertek nagyot álmodni. Az egészségügyet Semmelweis muzeális lavórja szimbolizálná, míg az iskolákat a kréta elődjével készített barlangrajzok. Esténként hivatásos nyilatkozók kórusai lepnék el a tereket, a bámészkodók észre sem vennék a köréjük fölhúzott kordonokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2016. március 04. 20:12
Á, megszólalt a vén szemétláda "szakértő++"!! Az "All you can eat" táblát a mazsihisztől hozná el, vajha a vén szajha?
Palepoli
2016. március 04. 13:46
Ez a lufi kipukkadt már, szó sincs borozóról. Újabb hazugság az agyatlan tolvajmutyizó-birkáktól.
Hora
2016. március 04. 11:22
Melyik jegybankelnökünk keresett többet mint az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve elnöke? Simor Andrásnak hívták (2010) És ki is csináltatott pálcika logót a haverokkal 150millióért? http://alfahir.hu/150_milli%C3%B3nkba_ker%C3%BClt_az_mnb_%C3%BAj_arculata-20110404 Nem, nem Matolcsy. Fáj ugye, h nem fizet milliárdokat a magyar nép az itt pihentetett külföldi zsozsóért ugye? Alig van kamat. Bezzeg a régi szép szoclib időkben, amikor "magasan kellett tartani a kamatokat, mert különben elszabadul az infláció". Ma alacsony a kamat és szinte semmi infláció. Hogy is van ez?
Zokni
2016. március 04. 09:57
Ez jó ötlet. Lehetne egy tárló is, amiben tárgyak, makettek láthatók. Mondjuk a toll, amivel az Álamfő leírta a foglalkozását. Egy biblia, amire ráírták döcögő gyermekírással: "Semjén zsolti tilalydona, ne fállyon rá senki fogga!" Egy cserép, amiben pasacsemetét nevelnek egy közpark számára. Egy kupac föld, mellé írva:"Kikiáltási ára: elkelt". Egy emberméretű (szabású), aprópénzből formált oszlop, ami kísértetiesen hasonlít Hódmezővásárhely legértékesebb polgárára... Vagy a miniszterelnök és a főpolgármester műanyagból formált - mozgó! - figurái, kis szoknyácskában, és balettcipőben, amint padödö-t járnak éppen. Vagy egy festmény a parlamenti elnökről, akit a narancsot formáló fején pompázó hajzata, és a kackiás bajsza azonosít, amint éppen kitiltja a teremből a tüntető képviselőket. Avagy a kissé bohókásan kancsal szempár, ahogy éppen megakad egy ingatlanon. Egy ízléses - és eredeti - Gucci táska, amire fotonyomtatási eljárással egy szimpatikus munkanélküli csupasz lába került, amint éppen lerúgja a nyugdíjas fejét. Egy nemzet asztala. Egy szál nemzeti cigaretta. Egy agyonlőtt szalonka. Egy hurkos kötél. Egy traktor - amint éppen egy mobiltelefont oroz el. Egy ketyegő Geiger-Müller számláló. Egy véres fejsze. Egy fénykép autogrammal, amit a miniszterelnökünk adott Messi-nek. Egy parkolójegy egy svájci bank előtti parkolóból. A kamera, melyet a legendás operatőrnő a kezében tartott a végek védelmében. Vidám tablókép, mely az Opera elnöki páholyában készült a miniszterelnök lánya óvodáscsoportjával. Vagy egy terrakottából formázott hátsófertály, ami hó tiszta. ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!