Újabb Habony-csontváz esett ki a szekrényből

2016. február 17. 17:50

Ez maga a Balkán. A fenti gondolatmenet mentén innen üzenjük Cselovszki Zoltánnak az Iparművészetibe: ha Szalai Vivien csajbulit rendezhet ingyen a nagycsarnokban, talán nem hagyják rádőlni az épületet.

2016. február 17. 17:50
Zsuppán András
Heti Válasz

Nem tudom, hogy mi lesz a botrány vége. A képek esetében a kormány először kiállt Baán mellett – Lázár János cinikus szavakkal megvédte a kormányinfón – később viszont Balog Zoltán nyilvánosságra hozta, hogy már korábban miniszteri figyelmeztetést adott neki. Egyet tudok: attól nem leszünk előrébb, ha Baánt leváltják. Talán természetes, mégis aggasztó fejlemény, hogy a kormányzás hatodik évében egyre kevesebb olyan ember maradt a hatalom fölső régióiban, akiben van szív, lélek és szakmai alázat. Jégszívű hatalomtechnikusok, szürke, rémült hivatalnokok, saját pecsenyéjüket sütögető opportunisták tolakodnak a pozíciókért, és az egész egyre inkább emlékeztet a történelmi regényekből ismert fejedelmi udvarok intrikával teli világára.

Baán László az ország legjobb múzeumigazgatója, olyan ember, akiről látszott, hogy a főigazgatói pozíció megtartásán túli céljai vannak: a magyar művészet értékeinek bemutatása a nyugati közönségnek, a rég várt nagyrekonstrukció lebonyolítása, nagy sikerű tárlatok megrendezése, és igen, a Városliget megújítása. Ha az utóbbin lehet is sokat vitázni, azt ellenfeleinek is el kellene ismerniük, hogy évek óta járja a lakossági fórumokat, szakmai vitákat, hajlandó elmagyarázni, mit és miért akar csinálni, időnként kompromisszumokat köt. Ez elég nagy ritkaság manapság, próbáljanak például hiteles információkat szerezni előkészítési fázisban az úszó világbajnoksággal kapcsolatos beruházásokról.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viz Elek
2016. február 18. 15:20
Gondolkozzunk emberek! Én nagyon is el tudom képzelni, hogy Baán a liget projekttel is csak egy nagyon fontos embert támogat! /Viktort, Árpit, mást? Ki tudja?/ Hogy a mezei magyar állampolgároknak mi az érdeke? Kit érdekel!
tango47
2016. február 18. 13:19
Rendezvényekre sokszor használtak már kis hazánkban közintézményeket. Az Andy Vajna produkciójában készült Evita film magyarországi bemutatója után a meghívottak a cikkben említett Iparművészeti Múzeumba vonultak át fogadásra (ha jól tudom 1996, vagy 1997-ben). Ami érdekesség még: A Corvin mozitól a múzeumig (az aluljárón keresztül) vörös szőnyeget borítottak le a földre, melynek mentén KORMÁNYŐRÖK ADTAK SORFALAT a dolog fényét emelendő. Szóval a rongyrázás nem ma kezdődött.
tevevanegypupu
2016. február 18. 10:54
Nekem mindegy, felőlem az tartja meg lakodalmát és ott ingyen, ahol csak akarja.Felőlem Gyurcsány is ezüstlakodalmazhat a Nemzeti Múzeumban is, Magyar Bálint rendezheti gyermekei esküvőjét a Nemzeti Galériában, Demszky pofozhatja exnejét a Zeneakadémián, Habony kimondhatja a boldogító igent a Szépművészetiben ingyér és bérmentve. Amit nehezményezek, az az, hogy bárhonnét képeket adjanak kölcsön lakásdísznek bárkinek is. Ha valamiért Baán hibás, akkor ez volt az.
kaszandra
2016. február 18. 07:43
Egyáltalán történt valami kár?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!