Migránsfrász

2016. január 28. 18:06

Román politikusok és véleményformálók részéről hallottunk már olyan javaslatot, miszerint a Romániának kiosztandó migránsokat a Székelyföldön kellene elhelyezni.

2016. január 28. 18:06
Rostás Szabolcs
Krónika

„Újabb észak-erdélyi településen váltott ki lakossági felháborodást és ellenállást egy menekülttábor létrehozásának terve. Habár román politikusok és véleményformálók részéről hallottunk már olyan javaslatot, miszerint a Romániának kiosztandó migránsokat a Székelyföldön kellene elhelyezni, tegyük most zárójelbe, és ne feltételezzünk szándékosságot abban, hogy Tasnádhoz hasonlóan Erdőd is egy magyarok által jelentős számban lakott régióban fekszik. Vesézzük inkább ki azt, miként kezelték/kezelik általában a migránskérdést a román hatóságok!

A termálstrandjáról is nevezetes Tasnádon Petre Tobă belügyminiszter decemberi bejelentése alapján értesült a lakosság, hogy menekülttábor létesül a magyar–román határ közelében fekvő városban, ráadásul a fürdő közvetlen közelében. A belügyi tárca még a települési önkormányzattal sem egyeztetett a tervről, holott ilyen horderejű ügyben az a legkevesebb, hogy előzetesen konzultálnak a helyiekkel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2016. május 05. 01:51
A románok egy jó része nem ember.
balbako_
2016. február 20. 08:35
Éles kritikával illette saját országának vezetőit a népszerű osztrák ejtőernyős, Felix Baumgartner, miután szerinte a menekültválságban „idióta” döntéseket hoztak. Velük ellentétben „Orbán Viktor magyar miniszterelnök Nobel-békedíjat érdemelne”. Facebook-bejegyzésében Baumgartner úgy érvel: ha Barack Obama amerikai elnök megkaphatta a Nobel-békedíjat, akkor Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek is odaadhatnák. Mert helyesen cselekedett: (a határra felhúzott kerítéssel) megvédte a saját országát és az őt megválasztó népet.
Apáczai
2016. február 18. 20:06
A román nácizmusnak nincsenek korlátai.
madarasi.abel
2016. február 18. 20:06
Aki ilyen kijelentéseket tesz, az sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!