Civilekkel, helyben lehet megverni a Fideszt

2016. január 25. 14:35

A pártpolitika annyiban más, hogy általánosabb: nem egy ügy mentén gondolkodunk, hanem az életünkről általában. Jobbító céljaink elérésért törekszünk a hatalom megszerzésére. A kulcsszó itt is az együttműködés. Interjú.

2016. január 25. 14:35
Juhász Péter
168 Óra

– Ön szerint hogyan verhető meg a Fidesz? Mi a dolga a demokratikus oldalnak?

– Neveltetésemből, múltamból fakadóan együttműködés-párti vagyok, világéletemben ezt kerestem. Számtalan ad hoc vagy civil szerveződésben megfordultam, különféle ügyeket képviseltem, és mindenhol az együttműködő partnereket kerestem. A pártpolitika annyiban más, hogy általánosabb: nem egy ügy mentén gondolkodunk, hanem az életünkről általában. Jobbító céljaink elérésért törekszünk a hatalom megszerzésére. A kulcsszó itt is az együttműködés. Feltétlenül szükséges, de ügyek, elvek mentén kell, hogy létrejöjjön.

– Az előző választásokon mégsem volt ott az Összefogás listáján.

– Pontosítsunk! Ott voltam, csak lekerültem, mert tévútnak bizonyult az egész, hiszen nem elvi, hanem nettó pártpolitikai alapon készült. Politikai megállapodás volt és nem valós együttműködés.

– Mi lepte meg ebben?

– A szereplők nem tették félre az egyéni érdekeiket, holott az együttműködés alfája, hogy kitűzünk egy közös célt, és annak elérése érdekében minden résztvevő visszavesz. A közös cél válik elsődlegessé. Ahogy létrejön egy ilyen együttműködés, megverhetővé válik a Fidesz. ()

– Mit ért az alatt, hogy »politikailag verhetőek«?

– Megverni nem a választásokon kell a Fideszt. Ez nem akkor és ott dől el, hanem előtte. Addigra már mindenkinek tudnia kell, hogy hová szavaz. A feladat az, hogy már jóval a voksolás előtt hitelt érdemlően fel kell mutatni, hogy nem a magyarok érdekében politizálnak, hanem saját magukért és a klientúrájukért. Az ötödik kerületi kampányom ideje alatt azzal, hogy nyilvánosságra hoztam az addig kiderített visszaéléseket, mintegy húsz százalékot ledolgoztunk a biztosra vett előnyükből. Országosan is látszik, hogy egyre többen elégedetlenek a Fidesz politikájával, látják, hogy nem az ő érdekükben jár el, hogy szétlopják az országot. Ezen a ponton kell, hogy jöjjön a technika kérdése, mert azzal, hogy a médiát bekebelezték, közel másfél millió emberhez csak a Kossuth rádió és az MTVA valamelyik leányvállalatának hírei jutnak el. Ahhoz, hogy a választásokon több szavazatot szerezzen az ellenzék, technikailag kell úgy felkészülni, hogy versenyképesek legyünk a jelenlegi kormánypárttal. Nagy kérdés, hogy erre képesek leszünk-e. Kicsit a kőkorszakba kell visszamennünk, mert a modern technikával nem győzhetünk. Szájról szájra, embertől emberig járó kampányban lehetünk erősek. A tömegmédia bekebelezésén már túl vannak. Ezzel és a már említett zsarolással és megfélemlítéssel bizton megszerezhető a számukra szükséges kétmillió félretájékoztatott ember szavazata. Ne feledjük, hogy közel egymillió ember az államtól függ, ők a közalkalmazottak, akik közvetve, vagy közvetlenül az államtól kapják a fizetésüket és úgy érzik, hogy számon kérhetők, zsarolhatók.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2016. január 26. 14:28
Peti! Szippantsál még!
atila68
2016. január 26. 13:16
Ez az a Juhász Péter aki más tulajdonát árulta az interneten?
crydog
2016. január 26. 12:01
Civil az micsoda a te felfogásod szerint? Aki nem akar politizálni? Akkor rád sem fog szavazni. Vagy te "olyan" civilre gondoltál, mint a választások idején a "független" jelölt: aki megpróbálja becsapni a szavazókat a függetlenség látszatával, holott mindenki tudja hova tartozik. Ez az igazi látszatbaloldal.
Kolompár Tarzan
2016. január 26. 11:44
Ha a civilek= norvég pénzből finanszírozott baloldali politikusok, akik letagadják a kapcsolatukat a párttal és a külföldi finanszírozóval (mint mindig), akkor stimmel a kijelentés, bár a valódi hatásról nem vagyok meggyőződve. Lehet, hogy a Fideszt csak önmaga tudja megverni, mint ahogy Gyurcsány kiebrudalta Meggyesit. De Orbán ilyet nem engedne meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!