Merkel, a konok

2016. január 23. 11:08

A menekültpolitikájával európai szinten elmagányosodó Merkeltől kár radikális váltást várni. Ő lesöpri magáról, hogy nincs B terve.

2016. január 23. 11:08
Dési András
Népszabadság

„Bár a hazai sajtóban és közéletben is sokan kárörvendve várják a népszerűségéből vesztő Merkel bukását, hiba lenne leírni a világ legbefolyásosabb asszonyának tartott politikust. A CDU öngyilkosságot követne el, ha megpróbálnák megpuccsolni a pártelnököt, mert Merkel leváltásával borulna a nagykoalíció. Ráadásul nem olyan könnyű megszabadulni a három Bundestag-választást nyerő kancellártól, a konstruktív bizalmatlansági indítványhoz ellenjelölt kell. Akinek nyoma sincs. Meg parlamenti többség. A szocdemek biztosan nem segítenének hatalomra egy menekültügyi keményvonalast.

A menekültpolitikájával európai szinten elmagányosodó Merkeltől kár radikális váltást várni. Ő lesöpri magáról, hogy nincs B terve. A kis lépésekben, a fokozatos korrekciókban hisz. Szigorítják a törvényeket, s egyre több menedékkérőt utasítanak ki. Faymann helyett lett másik szövetségese. Ahmet Davutoglu török kormányfő tegnap Berlinben történelminek nevezte Merkel menekültpolitikáját. Szépen hangzik a törököktől. Mert csak ők képesek megvédeni Európa határait. Amiért komoly árat kérnek. S a fizetséghez nekünk, magyaroknak is hozzá kell tennünk.

Többet, mint a déli határokra húzott kerítést.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2016. január 24. 10:09
Milliók állnak mögötte. No meg százmilliárdok.
tevevanegypupu
2016. január 24. 09:38
Meglehetősen sikertelen Merkel politikája. Gondolom zsarolják..majd esetleg róla is kerül mint Willy Brandtról, hogy valakik "segítik"..de nem biztos, hogy őt Keletről.
Harangláb
2016. január 24. 08:25
Köln után Merkel konok helyett lehetett volna az is a cím, hogy Merkel és a kanok...
Peter8811
2016. január 23. 19:31
Merkel konok és a migráns kanok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!