Katinka, a polgár

2016. január 11. 12:05

Amit nagyon nem szeretnek: Katinka saját tehetségével, szorgalmával, erőfeszítésével kikapart sikerével anyagilag is függetlenné, önállóvá válik, akit nem tudnak kontrollálni, kézben tartani. Véleménye, saját akarata van. Vagyis polgár.

2016. január 11. 12:05
bell
Kapitalizmus blog

Hosszú Katinka története, mint cseppben a tenger, mutatja a magyar közélet fílingjét. Ha van valami, amitől a magyar politikai osztály fél és irtózik, mint ördög a szentelt víztől az az, amit Katinka csinál. Nem a sikerről beszélek, abban ők is szeretnek sütkérezni és azon élősködni.

Amit nagyon nem szeretnek: Katinka saját tehetségével, szorgalmával, erőfeszítésével kikapart sikerével anyagilag is függetlenné, önállóvá válik, akit nem tudnak kontrollálni, kézben tartani. Véleménye, saját akarata van. Vagyis polgár.

Nem függ az államtól, a rendszertől, sőt attól azt várja el, hogy szolgálja a szabad emberek törekvéseit.

A hűbéres sikere jó, a szabad polgár sikere veszélyes. A hűbéres sikere a miénk, nélkülünk nem is lenne, a polgár sikere életveszélyes, mert abból kiderül, hogy nincs ránk szükség. Azaz nem ránk, élősködőkre van szükség, hanem olyanokra, akik szolgálják a polgárt. Nekünk alattvaló versenyzőkre van szükség, nem szabad, független polgár versenyzőkre.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. január 12. 06:59
A cikk nagyon jó és nagyon igaz. Sokan nem tudják vagy ha tudják, szeretnék elfelejteni, hogy Hosszú Katinka nem a magyar úszószövetség, kivéhedt, bolsevik vezetőinke hanem saját tehetségének köszöbheti sikeres pályafutását. Dél kaliforniai egyetemen volt ösztöndíjas ahol a tehetsége kibontakozott. http://www.usctrojans.com/sports/w-swim/mtt/katinka_hosszu_390657.html Aki tud angolul az láthatja, hogy Katinka eredményei egyetemistaként is legendásak voltak. Nem katinka az első olyan honfitársunk aki idegenben megbecsülést érdemelt ki hazánknak amiért cserébe a hazai sakáloktól csak gyűlöletet kapott.
kalmarlajos
2016. január 12. 02:23
Nekünk nem kellenek a hosszúk. A Langok.
szervető
2016. január 12. 01:21
Biztos nem veletlen, hogy ilyen profizmushiany, penzhiany, feltetelekben valo szegényseg ellenere ennyi sikeres sportolonk van. Aki ezeket tuléli, sokkal eltökeltebb ember, mint akit elhalmoznak, ahol vegül kiderülne, hogy a külön öltöző csak tunyit. :-) Teher alqtt nő a pálma! Hajra Katinka!
Morgen
2016. január 11. 21:29
Hírek szerint Katinka elutazott az USA-ba. "Természetesen" a Szövetségnek azt sem mondta, hogy fapapucs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!