Nem a Nyugat felelős a dzsihádért

2015. december 04. 13:20

Nem a Nyugat felelős a terrortámadásokért. A dzsihádizmus a saját vallási logikája szerint működik, és ehhez a nem nyugati embereknek nem sok közük van.

2015. december 04. 13:20
Pál Benedek
Danube Institute

„A nyugati baloldaliak újra a Nyugat tevékenységét okolják a terrortámadásokért. Ann Sterzinger szerint azonban el kell felejteni a bűntudatot, ugyanis nem a nyugat hibái provokálták ki 9/11-et és a párizsi támadásokat. A dzsihádizmus a saját vallási logikája szerint működik, és ehhez a nem nyugati embereknek nem sok közük van. (...)

Az ISIS nem azért támadja a Nyugatot, mert a nyugatiak rossz emberek lennének, hanem a saját elvei és programja miatt. Annyiban számítunk, hogy nem vagyunk muszlimok, írja Ann Sterzinger. Szerinte a nyugati balosoknak észre kell venniük végre: a dzsihádisták nem azért támadnak, hogy kielégítsék a baloldal bűntudatát, hanem mert vallási fundamentalisták. Szerinte a vallásos rész is megkérdőjelezhető, ugyanis az egyik párizsi támadó felesége arról számolt be: férjét annyira lefoglalta a füvezés, hogy nem volt ideje mecsetbe járni.

Sterzinger szerint a Nyugat elég sok ostoba és pusztító dolgot követett el a Közel-Keleten, amelyeket nem lehet letagadni. Sőt ő maga katolikusként is elismeri, hogy ezekért a Nyugat kritikát érdemel, de a merényletek nem erről szólnak. Ugyanis szerinte különbség van a jogos düh és aközött, hogy valaki vallási indíttatásból világhódításra készül.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
veletlen
2015. december 05. 03:53
Újabb cikk, mely túlzottan leegyszerűsíti a valóságot. Szerintem nagyságrendekkel több különböző motiváció és cél játszik szerepet.
áfonya
2015. december 04. 17:01
Újabb brutális kivégzés Szíriában: lelökték a tetőről a meleg férfiakat Ezek szerint a terroristáknak is van szebbik arcuk ??? http://www.thehungariantimes.hu/thetimeshirolvasas.php?id=1556
Selamat
2015. december 04. 15:23
Azokat az időket a világ kiheverte, és helyére is tette. Tovább is lépett. A mai muzulmán terrorfasisztákat nem a régmúlt termelte ki, hanem a közelmúlt elképesztően durva eseményei. Amiben a nyugati rajzoló libsiktől kezdve, a részeg orosz kiskatonák erőszakjain keresztül az EU liberális állatai (politikusok) mind mind benne vannak, az amerikai demokrácia terjesztéssel együtt. És akkor még ott vannak a zsidók, akik érdekeik szerint a háttérben mindent és mindenkit megfizetnek. Nekem az az érzésem, hogy még az IS-t is. Mostanában főleg...
KannibálTatárÚr
2015. december 04. 15:03
Az ötvenes években Algéria volt a terrorizmus központja. Az országukat megszálló franciák ellen irányult. 1962 körül a franciák kivonultak Algériából, beleértve az ott lakó francia lakosok túlnyomó részét is. Algéria azóta nem terrorista ország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!