Előszó

2015. november 26. 09:50

Eldöntöttük, hogy portált alapítunk. Azért, mert piszok idealisták vagyunk. És mert szeretünk ezzel foglalkozni.

2015. november 26. 09:50
Finta Márk
Trafik.sk

Sokan azt mondták, felesleges, mi meg azt mondtuk, hogy nem az. A szabad, élénk, idealista és becsületes sajtó, a különböző vélemények és nézetek ütköztetése nagyon fontos a társadalom számára. Fájdalmas lehet elismerni, de a jelenlegi szlovákiai magyar sajtó nincs ilyen állapotban. Mindennapi megélhetési gondokkal küzd, és ha forrásokra van szüksége, „háttéremberek” szállnak rá. Túl gyakran esik meg, hogy beleszólnak a kollégák munkájába, hasznos hülyéknek nézik az újságírókat, és szépen lassan posványba rántják őket. Aki ismeri ezt a világot belülről, pontosan tudja, miről beszélek.

A felesleges ballaszttól nem fejlődik a sajtó, és már így is mérföldes lemaradásban vagyunk mind a szlovák, mind a magyar online térrel szemben. Ez pedig nem jó így, ahogy nyílik az olló, úgy tűnnek el a tehetséges újságírók a süllyesztőben, és elrohan mellettünk a világ.

A legkézenfekvőbb, de a legnehezebb utat választottuk. Minden gazdasági csoporttól, politikai párttól, háttérembertől független portált indítunk. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a saját, szerény eszközeinkkel, a forrásokat lelkesedéssel és áldozatokkal kiváltva próbálunk valami újat mutatni. Ez az út rögös, szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik, de a Trafik.sk egy kísérlet: kíváncsiak vagyunk arra, képesek vagyunk-e végigcsinálni. Néha megbicsaklunk, néha a saját korlátaink állítanak meg minket, néha pedig a körülmények, de nem fogjuk feladni. Nem veszthetünk semmit.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!