Visszatértem, és tele vagyok tettvággyal

2015. október 16. 12:25

Nem lesz kormányközeli a TV2. Érdemes különbséget tenni Vajna mostani tévés befektetése és egyéb üzletei között.

2015. október 16. 12:25
Dirk Gerkens
NOL

Hogy stílusos legyek: visszatért?

Igen, itt vagyok. De hogy én is Arnold Schwarzeneggert idézzem, nemrég még azt mondtam: Hasta la vista!

Hasta la vista az RTL-nek?

Nem. A magyar tévés piacnak. De visszatértem, és tele vagyok tettvággyal. (...)

Miután bevezették a reklámadót, többször is élesen bírálta a kormányt és a fideszes politikusokat, akik szintén keményen osztották az ön által irányított tévét. Nem érzi problémásnak, hogy egy olyan társaságnak fog dolgozni, amelyet kormányközelinek könyvelnek el?

Miért is kormányközeli?

Andy Vajna kormánybiztos, ugyanakkor közismerten jó viszonyt ápol Rogán Antal kabinetminiszterrel és Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadóval. Vajna különféle üzleteit gyakran kisegítette a kormánypárti többség a parlamentben a törvényhozás során.

Mi a kérdés?

Mit gondol erről?

Nem lesz kormányközeli a TV2. Érdemes különbséget tenni Vajna mostani tévés befektetése és egyéb üzletei között. Soha nem foglalkoztam a magánéletével, a baráti kapcsolataival, és most sem szeretném, ha ezek befolyásolnának. Ami az RTL kritikus hozzáállását illeti: az a cég nem az enyém volt, a stratégiát vállalati szinten a legfelsőbb vezetés határozta meg.

Teljesen szabad kezet kapott? Vajnának semmilyen beleszólása nem lesz a programba?

Abszolút. Egyébként miért is kellene neki ebbe belenyúlni? Határozottan jelezte, hogy ezt profi szakemberekre akarja bízni. Nem akar a napi operatív ügyekbe beleszólni. Az adásvétel lezárása után feláll a TV2 új igazgatótanácsa, itt születnek majd a döntések. Ezeket vagy elfogadja, vagy elutasítja, de úgy viszonyul majd ezekhez, mint egy jó befektető, azt nézi majd, mi jó a cégnek.

Egyébként is elfoglalt ember, a napi ügyekre nem lesz ideje. (...)

Mit szól ahhoz, hogy Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly bejelentette, opciós joga van a TV2-re, így ő az igazi tulajdonos?

Ez nem az én ügyem, nem is tartozik rám.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. november 02. 08:20
csatornát Körlevélben tájékoztatta a TV2 összes dolgozóját Yvonne Dederick és Simon Zsolt péntek délelőtt, írta a Nol.hu. A levélben egyértelműsítették: Andy Vajna és cége, a Magyar Broadcasting Co. Kft. a TV2 Media Group Holdings Kft. tulajdonosa. A körlevélben azt írják, hogy a tranzakió lezártáig továbbra is a cég vezetőinek tekintik magukat, ezt a pozíciót a hatósági engedélyek és a szerződés-átruházások megszerzésekor adják csak át. A dolgozóknak így az ő utasításaikat kell követnie.
august
2015. október 19. 20:22
:)) Mit gondolsz azt ki fizeti? Róbert bácsi szívjóságból?
BőröndÖdön
2015. október 19. 18:41
Dirk,nem olyan rég még bújkáltál az állampárt elől...
BőröndÖdön
2015. október 19. 18:39
Aha,csak miért a mi befizetett adómilliárdjainkból???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!