Tüneti kvótakezelés

2015. szeptember 24. 09:09

Abba vajon belegondoltak-e az Európa demokratikus alapelveire oly büszke eurokraták, mennyire demokratikus a menekültek „kényszerletelepítése”?

2015. szeptember 24. 09:09
Kocur László
Új Szó

Azzal a tömeggel, amely már Európában van, kell valamit kezdeni, ez minden uniós és nem uniós tagország számára világos. Első lépésben valahova tenni kell őket, a brüsszeli döntéshozók világlátása szerint ezt hivatottak megoldani a menekülktkvóták. De abba vajon belegondoltak-e az Európa demokratikus alapelveire oly büszke eurokraták, mennyire demokratikus a menekültek »kényszerletelepítése«?

A szabad mozgásról szóló demokratikus irányelvek rájuk nem vonatkoznak? Ha menekültek, akkor hallgass a nevük, és nem választhatják meg, hol szeretnének letelepedni? Ezeket a kérdéseket jogosan tehetjük fel, ha a migránsok prizmáján át próbáljuk szemlélni a döntést. Elmentek egy országból, ahol nem akartak élni, és egy olyan országba kerültek, ahol szintén nem akarnak. Az viszont már a célországok szempontjából teljesen legitim kérdés, hogy ők kérnek-e belőlük ekkora tételben…

A kvótarendszer GDP-arányos, így próbálja elkerülni, hogy egy-egy országra túl nagy teher háruljon. De ezeken az oldalakon számtalanszor pertraktálódott az a kérdés, mivel bírják rá a menekülteket a maradásra. Az egyezség szerint csak az adott állam engedélyével telepedhetne át máshova, ha pedig ezt önkényesen teszi meg, elveszítené védett státuszát. És akkor mi van? Kitoloncolják őt? Hova is? Háborús konfliktus sújtotta övezetbe nem lehet.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2015. szeptember 24. 14:37
Vagy aki nem kap menedékjogot azt zárt táborban tartózkodna, addig ameddig nem tudják hazaküldeni !
vigyor
2015. szeptember 24. 13:48
...és az unió hosszas vita és egyeztetés után épp tegnap adta át a kezdeményező szerepet az európai szélső jobbnak. Ezt külön is köszönöm. Tök jó lesz, ha már nem csak a muszlim, hanem az európai faszok is belépnek a hogyan tegyük tönkre két perc alatt című fedett és nyitott pályás bajnoksági játékba.
malakka
2015. szeptember 24. 13:35
Az a szomorú igazság, hogy ma egyetlen feltétele van annak, hogy EU-s politikus lehessen valaki: nagyjából tagoltan ki kell tudnia mondani a "kvóta" szót.
hátakkor
2015. szeptember 24. 10:29
A kvóta egy teljesen antiliberális megoldás és még matekból is elégtelen. 120 ezer illegális betolakodó immáron pár hónap "termése".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!