Egy válság megmér

2015. szeptember 29. 15:16

A nagyobb problémára, a beözönlött nem menekültekre viszont nincs semmi megoldás. A német szociáldemokrata munkaügyi miniszter szerint a bevándorlók kevesebb mint 10 %-a munkaképes.

2015. szeptember 29. 15:16
bell
Kapitalizmus

A nagyobb problémára, a beözönlött nem menekültekre viszont nincs semmi megoldás. A német szociáldemokrata munkaügyi miniszter szerint a bevándorlók kevesebb mint 10 %-a munkaképes. Ez nagyon eltér a sajtó és a balos mainstream által sugallt pozitív helyzettől. Egy részt nyilván tud majd foglalkoztatni a magországok gazdasága, de a többieket jogszerűen ki kellene toloncolni. A gyakorlatban ez nagyon nem megy. A balkániakat még valahogy visszaküldték, de a közel-keleti országokkal nem nagyon van toloncegyezmény, tehát erre a nagyobb problémára még semmilyen megoldást nem találtak ki.

A gyakorlat is azt mutatja, hogy ha egyszer valaki bejutott az EU-ba, még ha illegálisan is, jó eséllyel benn is tud maradni. Ez pedig nem jelent mást, mint a szociális hálón való csimpaszkodást. Nos, ebből sehogy sem látszik a sokak által hangoztatott bevándorlás = tiszta haszon. És akkor még nem beszéltünk a családegyesítés címén bejönni szándékozók tömegéről.

És nem beszéltünk arról sem, hogy az eddigi “normál” méretű migráns tömeg jó részét sem sikerült Európának integrálnia. Hiába tudnak a pártolók felmutatni muszlim polgármestert vagy minisztert, mégis csak a csalódott, frusztrált második, harmadik generációs muszlim fiatalok üzemeltetik a “no go” zónákat, amelyek az integrálatlanság tömeges tanúi és a szélsőséges iszlamista mozgalmak melegágyai. Ezek kapnak most jelentős utánpótlást.

Ha az iszlám veszélyt most félre is tesszük, teljesen nyilvánvaló, hogy Európa egyelőre nem tud mit kezdeni a menekültválsággal, menekültügyi rendszere csak arra az esetre jó, amikor nincs menekültügy. Egyáltalán nem vigasz, hogy egyéb válságokkal szemben is ugyanilyen tehetetlen az EU. Nem tudott mit kezdeni a balkáni válsággal, és nem tud mit kezdeni a görög válsággal. Az Orbán Viktor nevű válság pedig megmérte az EU demokráciavédelmi rendszerét, és az nagyon könnyűnek találtatott. EU-asszisztencia és finanszírozás mellett egy tagország simán beszántotta a Köztársaság intézményrendszerét. Többszörös bizonyítvány az alkalmatlanságról.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. szeptember 29. 19:56
EJ AZ A VÖRÖS FAROK!
Brigadéros
2015. szeptember 29. 19:14
A német jóléti rendszer elbír még néhány százezer potyautast. Ha a honfoglalók nem találnak munkát maguknak, előbb utóbb megszerzik azt is ami a németeké, így a rendőrségen biztos lesz majd létszámfejlesztés, meg a börtönőröknél is... Apropó, a libbantak szoktak hivatkozni a honfoglalók a gazdaságra gyakorolt pozitív hatására---lehet, hogy erre gondoltak?! ...Aztán ha a németek besokalltak, a svédek harmada a saját háztartásába is befogadná őket...hajrá svédek, előre!!!
Gregorius
2015. szeptember 29. 18:39
A migránsok zöme, ahogy a TV-n néztem, több száz kilométer legyaloglására képes fiatal férfi. Mitől ne lennének munkaképesek, legfeljebb az elején a hulladékválogató művekben lehetne őket alkalmazni, nem hinném, hogy itt sok német jelentkező lenne.
luga
2015. szeptember 29. 17:10
Eleinte azt gondoltam, ez a bell nevű egy normális gondolkozású valaki. De ha neki Orbán válság Európában, akkor egy szerencsétlen balliberált idióta. Orbánt lehet napestig szidni, mert ő a miniszterelnök, és nem valamelyik bal, vagy liberál, de az egyetlen közel, és távol, aki jól ítéli meg ezt a népvándorlást. Mikor az EU tele van saját munkanélküliekkel, semmi szükség idegen, beilleszkedni képtelen tömegekre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!