Méretre szabva

2015. augusztus 06. 08:50

Azt, hogy az állam rossz gazda, a rendszerváltást követően hallottam először, a liberális közgazdászok ezzel indokolták a végeinken korábban ismeretlen fogalomnak számító privatizációt.

2015. augusztus 06. 08:50
Kocur László
Új Szó

„A tétel igazságtartalma a közelítés irányától függően vitatható, de hajlamosak lehetünk igazat adni neki, ha például olyanról olvasunk, Kassán pusztul egy strand. Már lánc és lakat sincs rajta. Az önkormányzat viszont azt állítja, tehetetlen, mivel még nem zárult le a közbeszerzési eljárás, amelyen a felújítást kivitelező céget kiválasztják. Ilyenkor felmerül az emberben a kérdés, ha a polgármester, vagy tetszőleges önkormányzati dolgozó telkéről vinne el boldog-boldogtalan minden mozdíthatót, akkor azt azért lezárnánk-e, vagy akkor is azon elmélkednének, ki tegye fel a lakatot az egyelőre még meglevő kapura?

A közbeszerzést arra találták ki, hogy a közületek ne sógor-koma alapon, hanem hatékonyan, közpénzeket megtakarítva vásároljanak árut és szolgáltatást, a megspórolt közpénzeket pedig a közjóra fordítsák. Egy így klasszikus win-win helyzet lenne, ha a gyakorlati megvalósulás az elméleti elképzeléssel összhangban valósulna meg. A közbeszerzés nyilvános kontroll mellett folyik, hiszen azt meg kell hirdetni a Közbeszerzési Értesítőben. A közbeszerzés szép, a közbeszerzés jó. Lenne. De hát Szlovákiában vagyunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apoa
2015. augusztus 06. 11:50
A közbeszerzés mindig manipulált. (Ezért jutott minden külföldi kézre pl.)
Box Hill
2015. augusztus 06. 09:21
Minden az ellenőrzésen múlik. Egy állami céget legalább kettővel több testület ellenőrizheti, mint egy magánt: 1./ az adófizetők érdekvédelmi szervezete (nem tudni, hogy ez működik-e Magyarországon), 2./ a Parlament
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!