Itt a lét a tét

2015. augusztus 10. 09:12

Egy együttműködéssel az MKP is meg tudná mutatni, hogy nem vállalhatatlan a szlovákok számára. Egyedül indulni kockázatos lehet a magyar párt számára.

2015. augusztus 10. 09:12
Kocur László
Új Szó

„Berényi József szerint civilekkel és a Polgári Konzervatív Párt politikusaival egészítenék ki a listájukat. Ez némileg másképp hangzik, mint egy lehetséges koalíció. A fentebb felsorolt okokból az MKP-nak van választási potenciálja. 2010-ben 0,67, 2012-ben 0,78 százalékpont hiányzott a bekerüléshez. Ez – választási részvételtől függően persze – néhány tízezer szavazatot jelent. A Polgári Konzervatív Pártnak több a szimpatizánsa, mint a szavazója, az értelmiségi törpepárt esélytelen a bekerülésre, azért szimpatizánsai jobbára más pártokat támogatnak, szavazótábora rejtőzködő.

Így nem biztos, de nem is lehetetlen, hogy a listán hoznák a kellő számú szavazatot. Mindenesetre egy ilyen együttműködéssel az MKP is meg tudná mutatni, hogy nem vállalhatatlan a szlovákok számára. Egyedül indulni kockázatos lehet az MKP-nak. A felmérések szerint nem esélytelen, de inkább csak surranópályán esélyes a bejutásra.

Ha 2016 márciusában rosszul alakulnak számára a dolgok, akkor már tíz év parlamenten kívüli politizálás után kellene visszajutnia 2020-ban. Azt a párt esélyeit józanul mérlegelők bizonyosan belátják, hogy a következő választásokon valóban a lét a tét. Ennek megfelelően kellene nekiindulni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. augusztus 10. 16:01
Az "Új Szó" a szlovákság szava....
Ellensúly
2015. augusztus 10. 14:50
Bugár Bélának és társainak nagyon sokat köszönhetnek a szlovákok: működésükkel biztosítják, hogy ne legyen parlamenti képviselete a legnagyobb nemzeti közösségnek. Így még könnyebb űzni a nemzetiszocialista politikát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!