Határvadászok és előrelátás

2015. augusztus 27. 10:48

Ízlelgessük a szót. Határvadászok. Kár a szóért. Magyarországon a határ védelmét ellátó rendészeti alakulatnak évtizedekig volt becsületes neve, ez pedig a határőrség.

2015. augusztus 27. 10:48
Kocur László
Új Szó

„Most, a legfrissebb hírek szerint, szervezetileg a változó kormányok által ide-oda tologatott, nyesegetett, alakítgatott Készenléti Rendőrségen belül hat határvadász egységet állítanak fel. Köztük lesz 876 próbaidős végzős rendészeti szakközépiskolás is – nálunk akkor nyúltak ilyen eszközhöz, amikor a roma telepekre nem tudtak elegendő rendőrt küldeni –, a magyar–szerb határ védelmét pedig 2106 fővel erősítik meg, az állomány létszáma 3600-ra duzzasztható. Papp Károly magyar országos rendőrfőkapitány szerint mindezt úgy érik el, hogy az országban nem alakul ki »közbiztonsági deficit«.

Ez az állítás nehezen hihető, 2106, pláne meg 3600 rendőrt nem lehet »csak úgy« leakasztani a semmiből, az így átcsoportosított erők hiányozni fognak valahonnan. Mert abba, hogy a magyar rendőrségnél 3600 fős túlfoglalkoztatottság lenne, még belegondolni is rossz… 2015 kétharmadánál járunk. A bevándorlás emelkedése már 2013-tól megfigyelhető, 2014-ben a folyamat még markánsabbá vált, idén pedig már 152 ezer tiltott határátlépés történt, azaz napi átlagban több mint 600.

Félő, hogy az erre adott, szervezett válasz későn érkezik, még ha jobb is későn, mint soha. És akkor ez még csak a menekültkérdés rendvédelmi vetülete…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. augusztus 27. 19:01
Vissza az időben az igazi harmincas évekig. A dzsentrivilágot tökéletesen képviselik Habony-Lázár-Rogán-Szíjjártó, a Kormányzó urat Orbán, a többi széllelbélelt barmot pedig melléjük kell képzelni. Az uszítás remekül megy, mint annak idején, demookrácia nem létezik, a közfoglalkoztatásra épülő munkahelyteremtés szegényországot teremt, faszán csúszunk lefelé a mocsárba.
várúr
2015. augusztus 27. 16:40
Papp Károly ballib firkász a felületes ostobaság élő példája. Határvadász századok már a Monarchiában is léteztek. Sőt, azt megelőzően Bajorországban, Tirolban, az egységesült Itáliában, stb. Ilyen és ehhez hasonló baromságok miatt nem adok hitelt a takony sajtónak.
pollip
2015. augusztus 27. 13:13
Ha regisztrálva jöttek volna, ma is élnének. A szabályok betartatása az ő érdekükben is történik. Részvétem. "Ötven halott migránst találtak Ausztriában egy kisteherautóban 2015.08.27. 12:55 Módosítva: 2015-08-27 13:07:40 Egy kisteherautóban menekültek holttestére bukkantak az osztrák A4-es autópályán, írja a Kronen Zeitung. A lap szerint a halottak száma elérheti az ötvenet is. A menekültek feltehetően megfulladtak. A kisteherautón szlovák nyelvű feliratok láthatók. A teherautó egy leállósávban állt a magyar határtól 30 kilométerre lévő Parndorf közelében a Bécs felé vezető oldalon. Azt egyelőre nem tudni, mióta állt ezen a helyen. A holttestek a jármű rakterében voltak. A sofőr elmenekült. Az osztrák rendőrség délután egy órakor ad tájékoztatást az esetről.
Balango
2015. augusztus 27. 12:47
http://www.frontpagemag.com/point/239477/exiled-iraqi-archbishop-muslim-immigration-threat-daniel-greenfield Az otthonából több ezer társával együtt elűzött Amel Shamon Nona, moszuli káld érsek, valamint Arthur Serratelli püspök megrázó üzenettel fordult a nyugati világhoz. Az Iszlám Állam brutális eszközökkel megsemmisítette az egyik legősibb keresztény közösséget Irakban. Maalulában, ahol a mai napig Jézus nyelvét beszélték, tűzzel-vassal kényszerítették az iszlám felvételére a keresztényeket. Karakosban gyerekeket fejeztek le és akinek a fejét nem póznára tűzték, azt élve temettek el. „A szenvedésünk az európai és nyugati kereszténység sorsának az előszele” – nyilatkozta még augusztusban az olasz Corriere della Sera-nak Amel Shamon Nona, moszuli káld érsek, akinek az Iszlám Állam terrorszervezet verte szét közösségét Irakban. „Próbáljanak megérteni engem. Az önök liberális és demokratikus elvei egy fabatkát sem érnek itt. Meg kell érteniük a közel-keleti realitást, mert egyre több muszlimot engednek be országaikba. Önök is veszélyben vannak. Erős és bátor lépésekre van szükség, még ha azok ellentmondanak az elveiknek, akkor is. Azt hiszik, hogy minden ember egyenlő. De ez nem igaz: az iszlám nem vallja ezt. Az önök értékeik nem a muszlimok értékei. Ha ezt nem értik meg elég hamar, önök annak az ellenségnek lesznek az áldozatai, akit önök engedtek be az otthonukba” – fogalmazott üzenetében a káld érsek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!