Leszámolás

2015. augusztus 11. 07:39

Most olyan országban élünk, ahol az ellen indul etikai eljárás, akiben volt – van – erkölcsi tartás ahhoz, hogy a betegek érdekében kiálljon.

2015. augusztus 11. 07:39
A szerk.
Népszabadság

„Az egészségügyi szakdolgozói kamara etikai kódexe e megállapítással kezdődik: »A legfőbb erkölcsi törvény a beteg érdeke«. Ott áll az is, hogy a dolgozó »munkáját hivatásként, önkéntes, saját belső meggyőződés alapján, felelősségtudattal« végzi. Sándor Mária többször mondta, hogy nem akar kormányt buktatni, sőt éppen ettől a kormánytól várja a megoldást az egészségügy problémáira.

De nem várhat segítséget.

Nem várhat itt senki segítséget, aki kinyitja a száját, hogy a meggyőződése szerint járjon el. Ha így tesz, üldöztetés lesz a válasz. Most olyan országban élünk, ahol az ellen indul etikai eljárás, akiben volt – van – erkölcsi tartás ahhoz, hogy a betegek érdekében kiálljon. És ennek tudatában ezerszeresen is igazat kell adnunk a fekete ruhás nővérnek: valóban, ennél, ami ma van, nincs már lejjebb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
malakka
2015. augusztus 11. 15:09
Hallgasd meg a vele készült interjút. Ő több nővért, több pénzt akart, valamint sérelmezte, hogy a kamara nem képviseli a dolgozókat megfelelően. Az igaz, hogy mindezek az egészségügy helyzetén is javít, de ez a szegény nő tkp. egy olyan mozgalom vezére lett, ami szerintem álmaiban sem jutott eszébe.
malakka
2015. augusztus 11. 15:03
"Most olyan országban élünk, ahol az ellen indul etikai eljárás, akiben volt – van – erkölcsi tartás ahhoz, hogy a betegek érdekében kiálljon." Tisztelt A Szerk.! A fenti mondat annyiban nem igaz, hogy ez a szerencsétlen, a ballib média idoljává váló nő NEM a betegek érdekében állt ki.
írmag
2015. augusztus 11. 10:59
"Most olyan országban élünk, ahol az ellen indul etikai eljárás, akiben volt – van – erkölcsi tartás ahhoz, hogy a betegek érdekében kiálljon." Ehhez elegendő csak az őszödi beszédre emlékeznünk! Beteg még maradt bőven, de ez nem az egészségügyre, hanem az ügyészségre tartozik.
Anonymtalan
2015. augusztus 11. 09:38
"Most olyan országban élünk, ahol az ellen indul etikai eljárás, akiben volt – van – erkölcsi tartás ahhoz, hogy a betegek érdekében kiálljon." Akkor nektek nincs félni valótok. - Ti se a betegekért nem tettek semmit - Ti az erkölcs szót, mint valami gyengeséget ismeritek és most is más ellen próbáljátok fordítani, kár hogy a mögötte lévő tartalmat nem értitek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!