Szégyen Hotel

2015. május 07. 13:59

A mindenkori magyar állam a kereskedelmi tévék által befizetett frekvenciabérleti díjakért könnyű kézzel dobja oda milliók pszichéjét a szellem kútmérgezőinek, akik addig ütik-vágják a társadalom ízlését és értékrendjét, míg mindannyian meg nem tanuljuk önfeledten élvezni a főműsoridőben zajló szexuális zaklatást.

2015. május 07. 13:59
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Magyar Nemzet

„Széles körű felháborodás hullámzott végig a hazai értelmiségen az Éden Hotel című TV2-es trash-reality egyik adása kapcsán, amelyben egy női szereplőt valamelyik – ilyen formátumokhoz nélkülözhetetlen – kigyúrt gyökér szexuálisan zaklatott. A bántalmazott lány hiába sírt és tiltakozott a bekamerázott térben, senki nem avatkozott közbe.

A zaklatót nem zárták ki, a jelenet pedig adásba került – a készítők izgatottan várhatták a nézettségi adatokat: vajon mennyi pénzt termel a társadalom újabb alámerítése az ösztönlét ragacsos emberalattiságába? Ne ünnepeljük a szerény következményeket, hiszen az elmúlt tizennyolc évben, amióta kereskedelmi tévés hulladék szennyezi rendszeresen a magyar emberek tudatát, nem volt olyan társadalmi tabu vagy kulturális norma, amin a televíziók producerei ne léptek volna át nap mint nap. Ilyen botrányok is voltak már szép számmal, és hiába ült össze a tekintetes Médiatanács, soha semmi nem változott. A mindenkori magyar állam a kereskedelmi tévék által befizetett frekvenciabérleti díjakért könnyű kézzel dobja oda milliók pszichéjét a szellem kútmérgezőinek, akik addig ütik-vágják a társadalom ízlését és értékrendjét, míg mindannyian meg nem tanuljuk önfeledten élvezni a főműsoridőben zajló szexuális zaklatást.

Az új szórakoztatás az iszonyat, a gyász és a betegség, az új híradás az erőszak, a borzongás és a vérszomj. Azok, akik tudatos szereplőválogatás, alkohol, szexuális játékok és egyéb pszichológiai módszerek segítségével olyan helyzetet teremtenek, amikor nemi erőszak kísérlete megtörténhet, nem csak azért felelősek, mert nem avatkoznak közbe. Nemcsak azért felelősek, mert cinikusan adásba szerkesztik a szexuális zaklatást, hogy abból profitot sajtoljanak, hanem felelősek minden percért, ami a kamerák előtt zajlik. Az a zaklató ott a képernyőn nem magányos elkövető. Bűntársai mindazok, akik a történtek láttán mossák kezeiket, akik holnap újra munkába mennek, hogy műsort gyártsanak. A pusztítás nyomán felszakadó sebek profitot véreznek. Az a lány ott a képernyőn nem magányos áldozat. Társai annak az ideák nélkül tengődő nemzedéknek a tagjai, akik a kereskedelmi tévék kultúrgyilkos műsorain nőttek fel, akik számára az élet végső állapota tizenöt percnyi hírnév, amelyet a tévécsatorna emberi méltóságuk lerombolásának fejében listaáron szolgáltat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rosszkutya
2015. május 11. 03:33
"Az a zaklató ott a képernyőn nem magányos elkövető. Bűntársai mindazok, akik a történtek láttán mossák kezeiket, akik holnap újra munkába mennek, hogy műsort gyártsanak." Sőt, a kis hölgy is partner volt benne, mert fel nem foghatom, hogy mi a faszért nem kelt ki az ágyból és mi a faszért nem ment ki a szobából. Nagyon túl van lihegve ez az egész. Eleve a társadalom szemetje jelentkezik ezekbe a valóságszarokba, tökéletesen megérdemlik egymást, bármi is történjen köztük.
OberEnnsinnen
2015. május 11. 03:32
Fontos: nem párttag MN Kiváló Kat.
kuwiq
2015. május 11. 03:32
természetesen ez is van tovább is: "Egyetlen válasz létezik erre a kihívásra: a földi sugárzású frekvenciák visszavétele, a kereskedelmi tévés modell kiszorítása, a televíziós reklám teljes és átfogó tilalma. A nézőik tudatával kereskedő tévék azt a kulturális nívót rombolják nap mint nap, amit az állam az oktatás révén küszködve próbál felépíteni. Semmit sem veszítünk az eltűnésükkel. A tévés tartalomszolgáltatás jövője a huszonegyedik században az előfizetéses televíziózás."
OberEnnsinnen
2015. május 11. 03:32
Puzsér fiam! Ezennel mint egy 1968-70-es, egykori magyar Néphadsereg Kiváló Katonája, kitüntetlek a Magyar Újságírás Kiváló Katonája címmel. Ez komoly ám, Róbert! Fogadd gratulációmat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!