Súlyos vétségnek tartom a HVG újságírójának kijelentését

2015. március 15. 19:48

2015. március 15-én 10.04 perckor a HVG online felületén jelent meg „Orsós Róbert kapott már trafikot?” címmel egy bejegyzés, amelyben a szerző gúnyos stílusban arra kíván utalni, hogy Orsós Róbert kollégám etnikai hovatartozása miatt, ha megszűnne a közmédia, akkor csak közmunkát láthatna el.

2015. március 15. 19:48
Szabó László Zsolt
MTI-OS

„2015. március 15-én 10.04 perckor a HVG online felületén jelent meg »Orsós Róbert kapott már trafikot?« címmel egy bejegyzés, amelyben a szerző gúnyos stílusban arra kíván utalni, hogy Orsós Róbert kollégám etnikai hovatartozása miatt, ha megszűnne a közmédia, akkor csak közmunkát láthatna el. Visszautasítom és mélyen elítélem a bejegyzést, hiszen ez a demokratikus alapelvek teljes megtagadása, illetve az egyenlő bánásmód követelményének sárba tiprása.

Magánszemélyként és az MTVA vezérigazgatójaként is elfogadhatatlannak tartom, hogy bármely embert faji, nemi, etnikai, vallási hovatartozása miatt diszkrimináljanak. A bejegyzés időzítése, tekintettel nemzeti ünnepünkre csak súlyosbítja a helyzetet. Olyan szélsőséges megnyilvánulás ez, amely tökéletesen szembemegy a magyar és európai jogi normákkal.

A HVG vezetésének haladéktalanul ki kell vizsgálnia az ügyet és meg kell tegye a megfelelő lépéseket munkatársukkal szemben, hiszen akinek a fejében ilyen megfogalmazódik, majd azt le is közli, az nem lehet tagja az újságírói társadalomnak. Az MTVA megteszi a megfelelő jogi lépéseket.

Dr. Szabó László Zsolt”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
haj rá
2015. április 27. 02:31
A büdös zsidaj fasiszták és hazaáruló szociknál csak a jobbik csöcselék van lentebb, te melyik vagy Ajvé Salome,Solomon
haj rá
2015. április 27. 02:30
Kérdésemre nincs válasz igy mindegyik te vagy Ajvé Salome.Solomon
GV0917
2015. március 19. 17:54
Állati szellemes vagy! Biztos a Dög Kút mellett születtél...
tyIer durden
2015. március 18. 22:47
Rasszistakok! Juj, hatarolodjunk el!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!