Ezért dicséret jár, nem letolás

2015. március 21. 08:13

Hála Istennek az internetes mémgyáraktól egészen eltérő véleményeket is kapunk. A közönségszolgálatunkhoz a kritikák mellett nagyon sok dicséret is érkezik, ami erősít bennünket abban, hogy jó irányba haladunk. Interjú.

2015. március 21. 08:13
Szabó László Zsolt
Népszabadság

– Az első héten úgy tűnt, mintha egy vicc-csatornát hoztak volna létre. Évekre ellátták nyersanyaggal a magyar mémipart, összeomlott az M1 nézettsége.

– Büszke vagyok rá, hogy 25 éve az első komoly változás indult el a közmédiában, de tiszteletben tartom az önök véleményét. Hála Istennek az internetes mémgyáraktól egészen eltérő véleményeket is kapunk. A közönségszolgálatunkhoz a kritikák mellett nagyon sok dicséret is érkezik, ami erősít bennünket abban, hogy jó irányba haladunk. ()

– Olvastuk azokat a közleményeket, hogy többmillióan nézik az M1-et. De az adatsor, amire ön hivatkozik, csak azt mutatja, hogy ki kapcsolt legalább egy percig a csatornára, ám a nézők egy része tovább megy. A valódi nézettséget az mutatja, hogy az adott percben átlagosan hány ember nézi a televíziót. E szerint menekülnek a nézők.

– Ez egy régi küzdelem, önök is, mások is mindig arról beszélnek, ami a kereskedelmi csatornáknak jó, a közszolgálatinak rossz. Cáfolom, hogy menekülnének a nézők a csatornáról. Az elmúlt hét során minden nap több millió ember nézte az M1-et. Közszolgálati feladatot teljesítünk, a célunk az, hogy minél több embert érjünk el. És azt se felejtsük el, hogy korábban az M1 általános csatorna volt hírekkel, szórakoztató műsorokkal, sportközvetítésekkel, most pedig kizárólag információs csatorna. Ez a műfaj nyilvánvalóan kevesebbeket érdekel. Ugyanakkor az európai hírcsatornákhoz képest még mindig magasabb a nézettség. ()

– Miért nem halasztották el a rajtot? Látható volt, hogy komoly technikai problémáik vannak. Elkerülhető lett volna, hogy az egész magyar sajtó és a közvélemény az M1-en viccelődjön.

– Nem az egész magyar sajtó és nem az egész magyar közvélemény viccelődik. Ráadásul a napi 18 órás műsorfolyamból azok a hibák, amiket önök oly nagy kedvvel nagyítanak fel, csak az adás töredékét jelentik. Persze ezeknek sem kellett volna megtörténniük. Nyilván az önök munkahelyén is volt hasonlóan nagy léptékű változás. Én csak azt kérem, hogy nézzenek magukba: akkor minden zökkenőmentesen működött? A kollégáimmal természetesen felmértük, elindulhat-e az új csatorna. Tudtuk, az indulásnak vannak kockázatai, de vállaltuk. Több okból is. A március 15-i ünnepen való indulásnak szimbolikus jelentősége is volt, másrészt úgy éreztük, képesek vagyunk megvalósítani, amit elterveztünk.

– Ha már említette a munkahelyünket: mi az MTVA-val ellentétben nem évi 80 milliárd forint közpénzből működünk.

– Ezzel nincs is bajom. Azzal van, hogy bizonyos sajtótermékek azt sugallják, mi, csak azért, mert közpénzből működünk, nem is hibázhatunk. Itt is emberek dolgoznak, hibázhatnak ugyanúgy, ahogyan önöknél a munkatársak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balint60
2015. június 10. 17:38
http://hvg.hu/kultura/20150320_Belerohogott_a_halalos_balesetrol_szolo_h no comment
Ouroboros
2015. április 02. 17:25
Ez világbajnokság, uram.
Tatulus
2015. március 23. 00:34
Együgyű ecsém – ha már ide firkálgatod a mély gondolataidat, legalább ne lopnál – az „ecsém” (amit persze tőlem loptál) neked bizonyára tetszik – olyan is vagy! Gondolkozz el ezen, aztán csak írogass ide szaporán!
2015. március 22. 13:44
Én azért azt tanácsolom, hogy az M1-en kívül nézz mást is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!