Amikor véget ér az iszlám terror

2015. január 12. 13:29

A képlet pedig továbbra is roppant egyszerű, az olajkorszakkal vége lesz az iszlám terrorizmusnak is. Azonnal.

2015. január 12. 13:29
bell
Kapitalizmus blog

„Már sok éve folyik a terrorizmus elleni háború, és ha a részsikereket leszámítjuk, tulajdonképpen teljes kudarccal. Nem is lehetett másként, hiszen az ide vonatkozó képlet nagyon egyszerű. A nyugati gazdaság olajfüggő, az olaj felett pedig olyan ideológiájú társadalmak ülnek, amelyek alapértelmezetten globális uralomra törnek. Amelyek számára a Nyugat eltörölni, elfoglalni, alávetni való világ. A kommunista ideológiának is pontosan ez volt a víziója, csak más elvi alapon.

A nagy különbség, hogy a Szovjetuniótól eltérően, az iszlám terrorizmusnak az olajon kívül nincsenek igazán saját erőforrásai, nem képes hozzáadott érték termelésére, a nyugati gazdaságból él, a Nyugat pénzéből veszi nyugatról a fegyvereket és harcol a gazdatest ellen. A Nyugat immunrendszere mindez idáig nem találta az ellenszert. Nagy csatákra készült fegyverzettel és hadsereggel nem lehet hatékonyan harcolni a civilek között megbúvó terroristákkal, különösen, ha nem akar vérengzést, humánus háborút akar csak vívni. Amerika legfőbb öbölbeli szövetségese a vahabita mozgalmon keresztül a terrorizmus legfőbb ideológiai és pénzügyi forrása. Ez így egy megoldhatatlan egyenlet.

A képlet pedig továbbra is roppant egyszerű, az olajkorszakkal vége lesz az iszlám terrorizmusnak is. Azonnal. Nos, most éppen ezen a frontot történik valami. Az olajiparban történt innováció (a palaolaj, palagáz kitermelés) egyelőre csak meglengetve az olajfüggetlenség lehetőségét, máris zuhanásba vitte a csillagászati olajárakat.

Az olajtermelők most a palaolaj kitermelést próbálják ellehetetleníteni, de ehhez nekik is komoly veszteséget kell elszenvedniük. Ajátszma még nincs lejátszva, a háború folyik, napjainkban egyre intenzívebben, de az értéktermelésre épülő kultúrának le kell tudni győzni az értéktermelésre képtelen kultúrát, hacsak előbbinek nincsenek öngyilkos hajlamai.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. január 12. 20:30
"A képlet pedig továbbra is roppant egyszerű, az olajkorszakkal vége lesz az iszlám terrorizmusnak is. Azonnal. Nos, most éppen ezen a frontot történik valami. Az olajiparban történt innováció (a palaolaj, palagáz kitermelés) egyelőre csak meglengetve az olajfüggetlenség lehetőségét, máris zuhanásba vitte a csillagászati olajárakat." Ezen még agyalnék egy kicsinykét.
kalhana
2015. január 12. 18:50
Mit mondjak, nem ez sem viszi tulzásba a gondolkodást.
kjkj945
2015. január 12. 17:24
http://www.hetek.hu/sport/200302/a_fekete_arany_tortenete A kőolaj a világ iparának, közlekedésének és mezőgazdaságának 140 éve szinte kizárólagos energiaforrása. Áldás vagy átok? Előtte is volt élet. Alternatív energiát fejleszteni. Minden házra kocsira napelem, minden lakáshoz szélkerék. Beszüntetni az araboktól az olaj vásárlását. Lehetséges??? IGEN!
tango47
2015. január 12. 17:14
Kábé akkor lesz vége az olajkorszaknak, amikor az iszlám bevándorlók már többségben lesznek Európában. Ekkor tényleg valószínűleg megszűnnek a terrorista merényletek, mivel sokkal egyszerűbb lehetőségeik lesznek a többségnek a fehér ember ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!