Süket, kielégületlen férfiak – az Index-faktor

2014. december 22. 14:57

A jeles portál élőben tudósított, ami abban merült ki, hogy többen is gyalázták egyszerre a műsort, résztvevőit és nyilván bunkó közönségét, valamiféle magas intellektuális trónuson ülve, mintha az Indexnél kulizni a magyar trofikus lánc csúcsát jelentené.

2014. december 22. 14:57
Orbán János Dénes
Facebook

„Tóth Andi, a kis kedvenc rockhercegnőnk megnyerte az X faktort. Gratulálok neki és kéztsókom több transzszilván poéta nevében.

AZ INDEX-FAKTOR

Ennek kapcsán egy kis sajtószemle: az Index-féle PC újságírás. A jeles portál élőben tudósított, ami abban merült ki, hogy többen is gyalázták egyszerre a műsort, résztvevőit és nyilván bunkó közönségét, valamiféle magas intellektuális trónuson ülve, mintha az Indexnél kulizni a magyar trofikus lánc csúcsát jelentené. Íme a PC újságírás gyöngyszemei:

Legyünk tájékozottak és objektívek jeligére:
»Én eddig csak egy-két adást láttam ebből az X-Faktorból. De nem tudom elképzelni, hogy Tóth Andi mit csinálhatott, hogy idáig jutott.« (SAJÓ DÁVID) Fingja nincs tehát a műsorban több hónapon keresztül történtekről, de azért tudósít és ítélkezik.

Tiszteljük és becsüljük azt, aki eltart minket jeligére:
»UTÁLOM AZ EMBEREKET. Az, hogy Benjit ejtették ki elsőnek több dolgot sejtet:
a nézők nagy része süket
a nézők nagy része kielégületlen férfi
a nézők nagy részénél egy ázsiai srác hendikeppel indul
a nézők nagy része bekaphatja«. (Sajó Dávid)

Véletlenül sem azt, hogy a másik két versenyző jobbat produkált nála a műsor folyamán. Mert az újságíró úr jobban tudja egyedül (még ha nem is látta a műsort), mint több százezer alja ember, elvégre a magyar közönség nagy része eleve bunkó rasszista, ezért is maradt utolsó pasiként az ázsiai srác, túlélvén olyan (magyar & fehér) tiniidolokat is akár, mint Nagy Ricsi. Emellett süketek, kielégületlenek vagyunk és különben is kapjuk be, amiért nekünk valami más tetszik, mint a riporter úrnak, elvégre milyen demokrácia is ez?

A SIXX nevű szaki záróakkordja méltó az egészhez:
»Basszameg. Süketek a nézők. Tóth Andi nyert.«

Gratulálok az újfajta újságírói hangnemhez, nyelvezethez, alapossághoz és objektivitáshoz. Eme új paradigma – és a kölcsönösség – vidám jegyében nyaljátok ki a seggünket, mondjuk egy szarásfaktor záróakkordjaként.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
filiszteus
2015. április 04. 21:41
A műsor egy trágya, ha a rendezést. a mentorokat és a külsőségeket (az X-Faktor arculata: percenként ölelkezik mindenki mindenkivel, a műsorvezető üvölt, mint a fába szorult féreg stb.) nézzük. Viszont átütő tehetségeket ismerhet meg általa a néző. Az említett 15 éves Tóth Andi mellett gyakorlatilag elbújhat az összes befutott, méltatlanul sztárolt popveterán. Ha nem siklik ki, nem kerül vakvágányra, igazi világsztár lehet még belőle.
tevevanegypupu
2015. április 04. 21:40
Nem nézem a kereskedelmi csatornák kilencvenkilenc százalékát, nem mintha bármi kifogásom lenne ellenük, az a természetes, hogy főnökeik és pénzembereik igényeit szolgálják elsősorban..aztán jön a közönség. Nem kell felháborodni, ha az index ifjoncai ócsárolnak, nem jelent az égadta világon semmit..meg kell érteni, hogy bizonyára muszáj nekik, tökmindegy mi megy és kiről van szó. Meg kell érteni, hogy ezért kapják fizetésüket, ebből van a megélhetésük. Hogy fölényesen nyilatkoznak, lekezelnek vagy megaláznak embereket, ez is munkaköri kötelességük. Emberi méltóságot nem vehetnek számításba, nem az a dolguk. De gondolják csak el, hány nyikhaj gyalázott, gúnyolt azóta megérdemelten híressé vált és szeretett művészeket. És ki a fene emlékszik az ifjoncok nevére?? Na ugye..
buckafej
2015. április 04. 21:40
Engem is felháborított az öntelt, pökhendi, kioktató, lefikázó stílus. Az index a ballib kurucinfo, rühell mindent, ami magyar, ami érték, ami szakrális. Szoktam olvasni, de a szubjektív írásaik nagyon ocsmányak.
Ellensúly
2015. február 06. 15:43
Az X-faktor (és az összes hasonló műsor) és az Index egyaránt távol áll tőlem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!