NAV másként

2014. november 05. 15:29

Ha Vida Ildikó vezető közhivatalnokként a kitiltásáról való tudomásszerzés után nem közölte azonnal ezt a tényt a kormányzati feletteseivel, akkor fel kell menteni.

2014. november 05. 15:29
Tóth Levente
Világgazdaság Online

Ha Vida Ildikó vezető közhivatalnokként a kitiltásáról való tudomásszerzés után nem közölte azonnal ezt a tényt a kormányzati feletteseivel, akkor fel kell menteni. Ezzel ugyanis röhejessé tette a kormány tagjait és súlyosan sértette az adóhatóság tekintélyét. Ha megtette – Vida Ildikó azt állítja, hogy valakinek azonnal elmondta –, akkor viszont azoknak kell erről elszámolniuk a nyilvánosság előtt, akik az információt eddig visszatartották.

Akár egyik, akár másik történt, a lehető legnagyobb hiba ilyen hosszú ideig sumákolni. Az egyetlen járható út az lett volna, hogy egy napon belül kiállnak a nyilvánosság elé, közlik a tényeket és levonják az ebből fakadó konzekvenciákat. Ha ugyanis ezt hetekig nem teszik, akkor azt a gyanút erősítik, hogy van mit takargatniuk, megalapozott lehet az amerikai döntés.

Azt ugyanis leírhatjuk, milyen érzés olyan ország állampolgárának lenni, amelyben az adóhatóság elnöke korrupciós gyanú miatt nemkívánatos személy az Egyesült Államokban. Röviden: rossz. És nem csak azért, mert a NAV-rövidítésről innentől már az jut majd az eszünkbe, hogy Nincs Amerikai Vízum.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2014. november 06. 08:56
Szerintem ha a választások elött támad be USA,akkor a Fidesz nem kétharmaddal,hanem négyötöddel nyer.A CIA már kezdi érteni a magyarság lelki világát,a saját ellenzékünk még nem.1000 éve utáljuk amikor külföld megpróbál beleavatkozni a dolgainkba.Ez egy "csakazértis" ország.
BőröndÖdön
2014. november 06. 08:55
Két hét bújkálás,hazudozás,ez Ildikó mérlege...
Rockpapa
2014. november 06. 08:49
És mi lenne ha mi is ugyanezekkel az indokokkal kitiltanánk Lauder urat,a zsidó világkongresszus elnökét,és díszes társaságát,mivel pert vesztettek a Magyar állammal szemben a Sukorói telekmutyizás miatt ,amit Fleto bűnbandájával hoztak össze.???
=nessuno=
2014. november 05. 22:09
Közigazgatást ismerve elképzelhetetlen, hogy azonnal nem jelezte a főnökének a kitiltást. Ha nem jelezte, azonnal fel kell menteni, mert jogszabályi kötelessége. Vida lehet, hogy magánemberként van kitiltva, de mint a NAV vezetője korrumpálód(hat)ott. Nem válik el a magánember a hivatalnoktól. Közszolga munka után sem hányhatja pl végig a főteret...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!