Adócsalók

2014. november 06. 10:52

Ha adófizetésről van szó, mi csak panaszkodni tudunk, meg sajnáltatni magunkat, hogy ilyen sarc meg olyan sarc. És persze csalunk, ahol lehet.

2014. november 06. 10:52
Tímár Krisztina
Délmagyar

Kíváncsi lennék, az a vállalkozó, aki évek óta veszteségesen üzemeltet vendéglátóhelyet minimálbéres alkalmazottakkal, vajon hányszor megy orvoshoz, amit a tb-jéből tartanak fenn. Hányszor szidja a rendszert és annak pénztelenségét, miközben ha bevallaná valós jövedelmét, ő is több pénzzel járulna hozzá a működéséhez. Hányszor szentségel, hogy nem képesek megjavítani az utat a háza előtt, vagy hányszor reklamál, hogy fázik a gyereke az iskolában, mert nincs pénz ablakcserére.

Reklamálni, azt nagyon tudunk. Meg szidni a rendszert. És hogy az többek között pont miattunk olyan, amilyen? Ebbe már senki nem gondol bele.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
floki és a lábtörlő
2014. november 06. 17:26
"Minimálbérre bejelentett Kovács úr szívja a fogát a könyvelőjénél. – Julika, sok lesz ez. Nem lehetne lefaragni a befizetnivalókon? Julika állítja, itt már nincs több trükk, ennyit tudott kihozni. Ami maradt, az az adó, amit be kell fizetni. Kovács úr még kicsit szomorkodik, szidja a rendszert, majd beszáll vadonatúj terepjárójába, és elhajt." ez volt az eredeti cikk kezdő mondata namost ezt egy kicsit lefordítom azon vállalkozói körre , melynek kényszerből ugyan , de én is tagja vagyok XXXX úr végighallgatja könyvelőjét , 120..000 ft a fizetendő járulék , 140000 ft az áfa ( mert mindent beüt a hülye a pénztárgépbe ) sóhajt egyet beül a 11 éves ... autójába , elmegy az anyósához és kölcsön kér 200 000 ft-ot , hogy a járulékokat időben befizesse és ezután újra elkezd gondolkodni , hogy mi értelme van ezt csinálni de a következő hónap jobb lesz kihúzza majd a nullszaldót valahogy és most ne essetek nekem , hogy akkor miért csinálja ?? .. azért , mert 55 éves és már a kutyának sem kell sehol.
floki és a lábtörlő
2014. november 06. 17:11
a napokban a könyvelőm legnagyobb megrökönyödésemre kijelentette, hogy jelenleg 64 !!!! azaz hatvannégy adófajta röpköd ebben az országban röhej , nem a NAV , amelyik oly tisztességes és becsületes és nem korrupt és megértő és segítőkész 4 hónapos kemény vizsgálat után 20.000 azaz Húszezer kemény magyar forintra büntetett -- az indok a cég alalkuásakor , anno 5- 6 éve 3 nappal később lettem bejelentve ( postai átfutás min 1 hét volt ) ők tudják a problémát , jelezték is feletteseiknek , de érdemi választ nem kaptak jelszóval balra el ....stb stb stb. akkor ki az adócsaló kedves hölgyeim és uraim ???
egyetmondok
2014. november 06. 16:51
Ez nem tyúk-tojás probléma. A magyar (nem magyarországi!) gazdaság szereplői,kis és közepes méretű vállalkozói képtelenek - és ennek bőven van elég történelmi oka,de egyáltalán nem az,hogy ez egy csalós nép - akkora hozzáadott értékeket előállítani,amelyből egy ekkora és bőkezű jóléti funkciókkal működő állam forrásait megteremthetnék. Ez nem tyúk-tojás probléma: ameddig a bármely oldali politikai elit azon kívül, hogy " Megoldja az állam !" semmi,szó szerint semmi üzenetet nem képes,vagy hajlandó - ez mindegy is a végeredmény szempontjából - a társadalom felé megfogalmazni majd elküldeni,addig itt semmi sem fog változni. Azt számon kérni az egy egyszerű kisvállalkozón,hogy magát miért minimálbérre jelenti be,egészen vicces: Miért,különb pl. egészségügyi ellátás járna neki a kórházban,ha bruttó 400ezer után fizetne "TB járulékot" (ha lenne TB járulék...), mint amit a minimálbér utáni adójából (nem járulékából) ma megkap? Hazudozik a politikai elit,hogy mi mindent tesz majd állami forrásokból,ehhez bizony be is húzza a bevételeket,amelyek eszement nagyok,majd gyalázatosan szar szolgáltatást ad érte. Ez nem tyúk-tojás probléma: ekkora adóterhek mellett,amik itt vannak,tessék jobb és főként tisztességesebb államot csinálni,de ha nem megy,úgy is oké,csak tessék ezt akkor az arcunkba mondani,majd kb. a fele akkora állami jövedelemkoncentrációt megvalósítani. (Megjegyzem,őszintén hiszem,hogy ez az ország kivirágozna...,de nem kicsit.)
Csigorin
2014. november 06. 15:42
A gond ott van, hogy nincs erdekeltte teve az adozasban se a munkavallalo, se a munkaltato. A munkaltatonak tokmindegy, az osszeg amit kifizet ugyannyi vagy kevesebb. A munkavallalo orul, mert tobb jut a zsebebe, a torvenyesen megkeresheto gombokon felul. Hogy kevesebb eu hozzajarulast fizet? nem erzi meg, ugyanazt az ellatast kapja. Hogy kevesebb lesz a nyugdija? Mar reg nem hisz benne senki hogy lesz neki olyan...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!