Olajháború

2014. november 28. 16:03

Az Oroszország és a Nyugat között dúló, hidegháborús időket idéző konfliktusban a nyugati országok újabb csatát nyertek, ami súlyos érvágást jelenthet az oroszoknak.

2014. november 28. 16:03
Molnár Iván
Új Szó

„A végeredmény azonban nem változik: a Nyugat az elkövetkező időszakban is fegyverként használhatja az alacsony kőolajárakat az oroszok ellen, további csapásokat mérve az orosz gazdaságra. A nyugati országok többsége ezzel szemben nyer az olcsó olajon, hiszen az alacsony üzemanyagárak jelentős mértékben hozzájárulhatnak gazdaságaik felpörgetéséhez.

Az olcsóbb benzinnek köszönhetően csökkenhetnek a gyártási költségek, ami a cégek nyereségére és az árakra is pozitív hatással lehet. A gazdaság felpörgésének köszönhetően nőhet a foglalkoztatottság, az alacsony árszint pedig további keresletnövekedéshez vezethet, újabb impulzust adva a gazdasági növekedésnek.

A gazdasági adok-kapok győztese így a Nyugat lehet, a kérdés már csak az, hogyan reagál majd erre Oroszország, amely a harcias hangulatban lévő Vlagyimir Putyin elnökkel az élén egyre hevesebb reakciókra ragadtatja magát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2014. november 29. 17:24
Az olcsó olajon Kína nyer a legtöbbet... Persze az Új Szó újságírójának nem kell, hogy olyan messzire érjen az esze...
ciprióta
2014. november 29. 03:57
tegnap az orosz tv hircsatornáján végignéztem putyin találkozóját a Total francia vezetésével. Szánalmasan torz ez a putleri faszkalap, idegbeteg és egyértelmüen magába fordult, megzavarodott pávián, aki épp ezért mindaddig veszélyes, amig csekista tettestársai ki nem végzik a tőlük megszokott eszközözzel, pl. infarktus, puccs távollétében ala hruscsov...stb....A tényekről pedig...ma reggel a váltóhelyeken a dollár már 5l rubel , az euró 65 rubel.....ennyi ugy gondolom igy karácsony előtt már elegendő információ. Lehet,hogy megismétlődik a jelcini ujévi köszöntő????A kérdés,hogy ki lesz az utód, a liberális ,volt pénzügyminiszter, vagy a csekista volt hadügyminiszter.
antioxi
2014. november 28. 22:24
Putyin majd jól elfoglalja az usa-t palagázostól meg drónostól, aztán Obama mehet majd közmunkára Szibériába. (De akkor mi lesz drágabolgárúrral és a többi segg-nyalogánnyal?)
Brigadéros
2014. november 28. 19:19
Finom kis spekulációkat olvasok itt, hogy mennyire megszívják majd az oroszok, és milyen jó a nyugatnak...Ezzel szemben én úgy gondolom, hogy ha a kínaiak is autózni akarnak és már gyártanak elég olcsó autókat, akkor Oroszország jól együtt tud működni Kínával, mi meg esetleg rácsodálkozunk, hogy végül is mi szívtuk meg rendesen. :( Úgyhogy talán jobb volna egy kicsit óvatosabban lelkesedni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!