Hatmillió sertés országa

2014. november 29. 09:15

Nem akármilyen disznókról van szó, az ország jövője rajtuk áll vagy bukik. Érdemes is beléjük fektetni a pénzt, jobban, mint a gyerekekbe.

2014. november 29. 09:15
Lendvai Ildikó
Népszava

„De kiderült: nem akármilyen disznókról van szó, az ország jövője rajtuk áll vagy bukik. Érdemes is beléjük fektetni a pénzt, jobban, mint a gyerekekbe, akik csak pusztítják a kenyeret, de hosszú ideig a világon semmi haszon nincs belőlük. Fontos is, hogy mihamarabb inasnak álljanak, és ne szaporítsák feleslegesen a gimnáziumi és egyetemi ingyenélők számát. Érthető, hogy jövőre az iskolákra kevesebbet szánnak, míg a szarvasmarha tartók dupla annyit kaphatnak, mint idén. Utóbbi ellen semmi kifogásom.

A mezőgazdaság tényleg húzóágazat lehet, más kérdés persze, hogy ki él meg belőle. Flier János és Mészáros Lőrinc mindenesetre igen, már csak azért is, mert Flier a földbérlet pályázatokon tízszer annyi területet nyert el, mint a kiosztott átlag, Mészáros meg még ennél is sokkal többet. Nem vitás, tízszer olyan jó pályázatot írhattak, mint más. Az uniós pénzekből is érkezett a marhatelep megnyitásához közel félmilliárd. Még szerencse, hogy nem hátráltunk ki olyan gyorsan az unióból, ahogy házelnök úr javasolta, a marhákról és a sertésekről sajnálatos módon elfeledkezve. (...)

Más jele is van annak, hogy az emberjóléti támogatások helyett most a sertésjóléti támogatásokra koncentrál a kormány. Míg egyéb civil szervezetekre hajlamosak rendőrt küldeni, a sertésjólét érdekében például a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületével külön megállapodást kötött a tárca. Meg is volt az eredménye. »A mangalica fajtát a kihalás széléről sikerült visszahozni« – mondta meghatottan az államtitkár. A szegényekkel több volna a macera. Különben is: milyen snassz lenne, a szegénytelepeket nemzeti színű szalagot átvágva, a hódolók népes gyűrűjében felavatni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2014. november 30. 13:13
A padláslesöprő kommunisták már megint másnak a disznajait számlálják.
justiceforhungary
2014. november 29. 22:11
Lendvai Ildikó: ''Hatmillió sertés országa'' Ezért életfogytiglant kellene adni.
kikerics
2014. november 29. 20:44
Neki mindenről az éhező gyerekek jutnak eszébe, minta milliókat külföldön tartó pártársának, az is vonult az éhezőkkel. Ildikónak is eltitkolt vagyona lehet, ő is akar vonulni a disznók ellen
Jancsipapa
2014. november 29. 16:26
Nincs itt egy cenzor ,aki ezt a nőt letiltsa ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!