Hűbérrendszer ostoba műanyagdzsentrikkel

2014. október 27. 16:36

Orbán történelmet akar csinálni! Ezért megy szembe, ha kell, pár évvel ezelőtti önmagával.

2014. október 27. 16:36
Hortolányi Gábor
A kígyók biciklizik

„Miért is éri meg egy ostoba műanyag dzsentri társadalmat létrehozni Orbánnak? Mert a leendő történelemkönyvekben van pár üres oldal, amit már most előre ki szeretne töltetni a saját nevével. Azzal az Orbánnal, aki nem csak az oroszokat űzte ki híres beszédével az országból, de azt felszabadította a kizsákmányoló EU alól is, visszaadta neki nemzeti öntudatát, és majdnem ősi, de keresztény hitét. ( És persze ott van opcióban még egy új Puskás Öcsi is, de az láthatólag nem akar összejönni.)

Orbán történelmet akar csinálni! Ezért megy szembe, ha kell, pár évvel ezelőtti önmagával.

De történelmet csak teljesen lojális hülyékkel lehet csinálni. Minden más esetben – és ez normáliséknál így is van – azonnal szól az udvari bolond, hogy; Jó királyom, ezt nem kéne, mert senki sem hallhatatlan.

Igen ám, de Orbánnak nincs udvari bolondja, csak új földesurai meg a műanyagdzsentrik, akik mind-mind függenek tőle. No meg a politikába belefásult por nép, akik fizetik a tizedet. Egyszerűen úgy vannak vele, hogy még mindig jobb egy középszerű király a maga klientúrájával, mint egy a liberalizmus útvesztőiben tévelygő arrogáns forradalmi csoport, akik mint sértett kisgyermekek mennek bárkihez árulkodni a gonosznak vélt nagyfiúra az ovi középső csoportjából. Mert Orbán ellenzéke éppenséggel ezt csinálja. Árulkodik, bárkinek és abban reménykedik, hogy lesz valaki, aki majd nyom az Orbán gyerek fejére egy barackot és beállítja a sarokba. Esetleg kukoricára térdepelteti. De Orbán senkitől nem fog tockost kapni, és sarokba sem fog állni, pláne nem fog térdepelni, mert az illiberalizmusban nem így mennek a dolgok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HattoryHanzo
2014. október 27. 23:47
Nem a túrót, a kis tahó már megkapta a tockost. Csak még nem érti csórikám.
teljesenertelmetlen
2014. október 27. 22:00
"Azért álltam a nyilvánosság elé a könyvemmel, mert továbbra is zajlik az üres propaganda a médiában. Ha megnézi, ami Ukrajna körül történik, láthatja, hogy az újságírók nagy része teljesen elfogultan ír. Nem vagyok oroszpárti, nem vagyok Kína-párti, de azt tudom, hogy a vezető német újságírók – nem tudom, hogy ez Magyarországon miként van – egyoldalúan transzatlanti elkötelezettségűek, az elitújságírók nagy hálózatának a tagjai, akik azt írják meg, amit a NATO sajtóosztálya eléjük tesz. Nem azt írják, amit valóban gondolnak, szó szerint úgy viselkednek, mint akik sisakot húznak a fejükre, és hadba vonulnak Oroszország ellen. Nekem semmi bajom nincs az Egyesült Államokkal, csak azt mondom, amit láttam és hallottam. Éveken át én is madzagon rángatott báb voltam. Hadd mondjak még valamit. Látom azt, amit Magyarországról írnak ugyanezek az újságírók és a média. Ez is nagyon megdöbbent, mert jól ismerem azokat, akik negatív képet festenek az Ön országáról. Nem vagyok Magyarország-szakértő, de az az érzésem, hogy ez a kép nem a valóságot tükrözi. Ugyanezt mondja a magyar kormány is. Mit gondol, kik állhatnak az újságírók befolyásolása mögött? – Nyilván nem lehet kihagyni Soros Györgyöt, akiről részle­tesen írok a könyvemben, de rajta kívül is sokan tartoznak ehhez a hálózathoz, például David Rockefeller, a Bilderberg-csoport tagjai és a Trilaterális Bizottság is. Ha végignézi ezeket a transzatlanti szervezeteket, akik mögött ott áll Soros, Rockefeller és mások, láthatja – ez a személyes véleményem –, hogy nem az emberiség, nem a népek érdekében tevékenykednek, nem Magyarországon akarnak segíteni, hanem a saját zsebüket akarják megtömni. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom. Nem az emberek érdeklik őket, hanem az, hogy az elithálózat céljait szolgálják ki az újságírókkal és a különböző szer­vezetekkel. Névjegy Dr. Udo Ulfkotte Freiburgban és Londonban tanult. 17 éven át tudósította a Frankfurter Allgemeine Zeitungot, elsősorban mint haditudósító, emellett biztonságpolitikai menedzsmentet tanított a Lüneburgi Egyetemen. Hírszerzési specialista, az Egyesült Államok Marshall-alapítványának a tagja, dolgozott a Konrad Adenauer Alapítvány tervezőbizottságában és a Szövetségi Biztonságpolitikai Akadémia szóvivőjeként is. Ulfkotte a biztonsági kérdések szakértőjének számít, és számos könyv szerzője. Főbb mûvei: Európa az összeomlás előtt; Vigyázat, polgárháború!; SOS Nyugat; Ki az euróból! Legutóbbi mûve A politikai korrektség címmel jelent meg.
Valodi
2014. október 27. 18:51
"akik mind-mind függenek tőle." Hogy is mondta a Vezér 2008-ban? "...A kormányzásnak mindig az a lényege, hogy az embereket valahogy függő helyzetbe kell hozni. A maga ura embereket, a kormányzás nem szereti. Abban bízik, aki függ tőle. Akinek segélyt ad, aki csak akkor boldogul, ha ő erre engedélyt ad, az állami bürokrácia útvesztőin keresztül megszűrheti, hogy ki mire jut, mit akar tenni...." Mint kivétel nélkül mindig, most is igaza van - ezért tud jól kormányozni!
balbako_
2014. október 27. 18:37
Udvaron kívüli bolondokkal, mint szerzőnk, Dunát lehet rekeszteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!