A legundorítóbb hűtlen kezelés

2014. szeptember 09. 12:08

A hatalom az adóforintokból fenntartott rendőrséget a tetszése szerint utasítja és használja arra, hogy neki nem tetsző civileket tartson rettegésben.

2014. szeptember 09. 12:08
Dudás Gergely
Index

„Tételezzük fel, hogy az alapítvány(ok) tényleg kőkeményen jogosulatlan pénzügyi szolgáltatást nyújtottak, de legalábbis a rendőrség gyanúja megalapozott. Tényleg az a módja a bizonyítékok beszerzésének, hogy ha egy héttel azután, hogy nyilvánosságra hozzák a nyomozás tényét, a szépemlékű diszkórazziákhoz hasonló erőkkel vonulnak ki közismerten veszélyes civilekhez? Mire gondoltak? Ha nem elég gyorsak, nincsenek elég sokan, akkor a rendőröket éppen elégetett titkos dokumentumok, papírokat sebtiben rágó és lenyelő bölcsészek fogadják? Vagy az utolsó pillanatban még sikerül az ügyetlen munkatársak kezéből kimenteni a vécét eldugító, később nyilván perdöntő papírtömeget? Vagy fegyveres ellenállástól tartottak?

A betöréseknél, kocsilopásoknál legendásan gyorsan intézkedő, egyébként tényszerűen leterhelt rendőrségnek 30-nál több embert kell mozgatnia egy ilyen ügyben? Tíz civil nyomozó kell még a Demnetnél tartott házkutatáshoz is? Anélkül, hogy bárkit idéznének, vagy bekérnének iratokat? (...)

Csak mellékesen: a Kossuth téri kordon ügyében több mint négy évet kellett várni arra, hogy miután már a bíróság is kimondta, a rendőrség újabb belső vizsgálata kényszerűen elismerje, aránytalan korlátozás volt (nem mellékesen, egy civil szervezet harcolta végig a sztorit). Mire megtörtént, már hír is alig volt belőle. A jogállamiság, az átlátható és elszámoltatható közszféra csodálatos magyar modelljének  példája ez. És persze annak, hogy liberális vagy illiberális demokrácia ide, polgári értékek oda, ebben az országban a kormány arra tanít, így szocializálódunk 89' óta is, hogy húzd meg magad és kussolj, ha pedig ezt nem érted, majd jön a gumibot. Kádár népe, sej.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuzmics
2014. szeptember 10. 06:42
Legundorítóbb dolog index-újságírónak lenni.
Réthy
2014. szeptember 09. 18:23
És mi van ha kiderül, hogy tényleg hűtlen kezelés történt? Bocsánatot fog kérni Dudás Gergely és a többi rettegő?
hátakkor
2014. szeptember 09. 17:41
"A hatalom az adóforintokból fenntartott rendőrséget a tetszése szerint utasítja és használja arra, hogy neki nem tetsző civileket tartson rettegésben." Nem utasíthatja tetszése szerint. Aki rettegésben van az nem demokrtata. Akinek nincs vaj a füle megett az nem retteg, hanem átlátszó. Progresszívéknek transzparens.
Peter8811
2014. szeptember 09. 17:01
Te biztos nem tetszel senkinek ezzel a tök ronda pofával!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!